SEGRE

ESNOTICIA

La docent contagiada a la Seu: “Em van dir que anés a treballar”

Envia un mail a famílies del Joan Brudieu

Alumnes del Joan Brudieu es van sotmetre a proves PCR dimarts.

Alumnes del Joan Brudieu es van sotmetre a proves PCR dimarts.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La professora de l’institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell que va continuar fent classes mentre estava pendent del resultat una prova PCR, que finalment va donar positiu i va obligar a confinar tres grups, ha enviat un mail a les famílies dels alumnes en el qual deixa clar que va anar a treballar en contra de la seua voluntat, perquè el cap d’estudis del centre l’hi va ordenar, malgrat que ella havia demanat el contrari seguint la recomanació del seu metge.

En el mail, al qual ha tingut accés aquest diari, la docent detalla que el dilluns 5 d’octubre va acudir al metge al centre Doctus de la Seu per notificar-li que durant el cap de setmana havia tingut febre, encara que aquell dia ja no en tenia, i que aquest li va dir que no anés a treballar i que truqués al CAP perquè els gestionessin la baixa laboral i una PCR. Tot seguit, indica que “així ho vaig fer” i que llavors va trucar a l’institut “perquè una professora de guàrdia anés a vigilar la meua classe”. Destaca que “a continuació em va trucar el cap d’estudis i em va dir que si em trobava bé i no tenia la baixa que anés a treballar”. En aquest sentit, aclareix que “vaig anar a treballar al centre no per pròpia voluntat, sinó que perquè els meus superiors, caps d’estudis, així m’ho van dir i no vaig ser capaç de negar-me. Aquest va ser el meu error”. També subratlla que els metges del CAP “van actuar amb rapidesa i amb una gestió Covid d’excel·lència”. “Una vegada explicats els fets voldria traslladar les meues disculpes a tots els meus alumnes i a les seues famílies per tots els problemes que aquesta situació no desitjada ha ocasionat. Són moments desconcertants i molt difícils per a moltes persones. També per a mi”, conclou. Aquest diari va intentar ahir sense èxit contactar amb la direcció de l’institut.

Precisament i en relació amb els docents, el sindicat majoritari del sector, Ustec-Stes, va reclamar que siguin considerats nivell 2 de risc i no 1 en la classificació feta per part del Govern espanyol. D’aquesta manera, també demanen mascaretes FPP2 per a tot el personal. La portaveu de salut laboral del sindicat, Ana Gardeñas, va lamentar que ser considerats en el risc més baix implica que no s’hagin de fer adaptacions en els llocs de treball. També a va criticar que les mesures fixades no són suficients, va demanar reconèixer realment tot el personal vulnerable i va assegurar que hi ha direccions que han fet anar a treballar personal que hauria d’estar confinat.

Segons les dades del departament d’Educació, a la província de Lleida hi havia ahir 73 grups confinats, un més que dijous, i 1.696 persones aïllades, 20 més.

tracking