SEGRE

SOLIDARITAT AMB UCRAÏNA

La Seu d'Urgell acull 53 refugiats més d'Ucraïna a l'alberg La Salle

Van arribar divendres a la nit i són 12 famílies, la majoria dones amb 22 nens

Alguns dels refugiats que han arribat a la capital de l’Alt Urgell.

Alguns dels refugiats que han arribat a la capital de l’Alt Urgell.AYUNTAMIENTO DE LA SEU / TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alberg del col·legi La Salle de la Seu acull 53 refugiats d’Ucraïna que van arribar a la capital de l’Alt Urgell divendres a la nit procedents de Barcelona. Són 12 famílies (22 menors) i la majoria són dones, encara que també hi ha alguna persona gran i pocs homes, segons fonts municipals. La comitiva va ser rebuda per un dispositiu de suport de la Creu Roja, personal de l’alberg i un grup de veïns i veïnes d’Ucraïna residents a la capital que van ajudar en les tasques d’acollida i traducció.

Després de descansar del viatge, ahir al matí es va organitzar una visita guiada per la ciutat perquè coneguin els punts d’interès com pot ser l’ajuntament o el Centre d’Atenció Primària (CAP). Encara que la majoria dels nouvinguts volen tornar al seu país, demà dilluns es parlarà amb cada família per decidir si volen quedar-se a la Seu o dirigir-se a altres nuclis de població. Durant les últimes setmanes han arribat a la ciutat cinc famílies refugiades.

Les disset famílies sumen un total de vuitanta persones. L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha fet una crida a les persones que disposin d’habitatges buits perquè acullin exiliats. Per a això s’han de posar en contacte amb el Servei Municipal d’Habitage on se’ls facilitarà un model de contracte. L’ajuntament podria assumir algun impagament que es pogués produir i el pis es tornarà en les mateixes condicions en les quals s’ha cedit.

Aquest acord durarà menys d’un any.Pel que fa a cases de particulars, les gestions es faran a través del Servei d’Acollida del Consorci d’Atenció a les Persones. En aquest cas, els interessats s’han de posar en contacte amb el tècnic d’immigració per informar de les dependències que hi ha disponibles, les persones que es poden acollir i per quina durada.

Per un altre costat, la neta menor d’edat que acompanyava a la refugiada de 64 anys que va morir dimecres a Tàrrega es troba ja amb els seus pares, segons va informar la conselleria de Drets Socials. La dona va ser víctima de la síndrome de classe turista: un problema vascular que pot donar-se després d’un llarg període d’immobilitat.

tracking