SEGRE

MÚSICA EMPRESES

Doctor Music passa a mans alemanyes i diu que l'operació impulsa el festival

L’empresa germànica CTS Eventim ha comprat pràcticament dos terços de les accions de la promotora Doctor Music Festival, dirigida per Neo Sala, que continuarà al capdavant de la companyia. El pallarès assegura que l’acord serà “tremendament positiu” per a la celebració de la Reincarnation Edition, el juliol de l’any 2019 a les Valls d’Àneu.

Klaus-Peter Schulenberg.

Klaus-Peter Schulenberg.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La promotora Doctor Music, liderada pel pallarès Neo Sala, ha venut el 63,5% de les accions a l’empresa alemanya CTS Eventim, un dels principals proveïdors internacionals de serveis de venda d’entrades i música i entreteniment en viu (vegeu el desglossament). Aquesta transacció, fruit de tres mesos de negociacions, no només no afectarà la celebració de l’edició commemorativa del Doctor Music Festival, la Reincarnation Edition, prevista per al juliol del 2019 a Escalarre, sinó que la beneficiarà, segons afirma Neo Sala. “Tenir Eventim com a soci ens dóna més fortalesa, i ens permetrà comptar amb el suport i l’experiència dels grans festivals en els quals ells participen”, va explicar Sala a SEGRE. El promotor, amb orígens a Tremp, va afegir que “el Doctor Music Festival ja comptava amb totes les garanties necessàries per portar-lo a terme, altrament no ho hauríem anunciat. Malgrat tot, òbviament, tenir Eventim com a soci és tremendament positiu”, va sentenciar Sala.

El lleidatà va recordar que “fa trenta-cinc anys vam ser una de les primeres promotores a portar les més grans estrelles del pop i el rock a Espanya. Des d’aleshores, hem treballat per posar Espanya al mapa internacional”. Així mateix, va afegir que “aquesta associació és un gran pas per al meu equip i per a mi mateix, que ens permet aprofitar els recursos i la xarxa d’un jugador global per oferir als artistes i aficionats els millors serveis per a una experiència en viu inoblidable”. En un comunicat conjunt, el responsable de CTS Eventim, Klaus-Peter Schulenberg, va assegurar que “en el futur podrem oferir no només un eficient sistema de venda d’entrades, sinó també més opcions de promoció. Doctor Music és un aliat ideal per a aquest avenç”.

Actualment l’alemanya CTS Eventim estava present a Espanya amb la tiquetera www.entradas.com i, amb la compra de Doctor Music, entrarà al mercat de la música en viu. En aquest sentit, entre les pròximes gires que Doctor Music portarà a Espanya destaquen les de Beth Dito, Kiefer Sutherland, Bruno Mars, Katy Perry, Texas o U2, entre d’altres.

"Aviat podrem oferir novetats d'espais i artistes"

Neo Sala. Responsable del Doctor Music

Quins canvis suposa la compra de Doctor Music Festival per part de CTS Eventim?

A nivell organitzatiu, no implica cap canvi, ja que continuo sent CEO de Doctor Music i compto amb el meu equip de sempre. Principalment això implica poder continuar amb èxit en un món en el qual l’organització de les gires dels artistes internacionals està cada vegada més globalitzada, per la qual cosa cada dia és més convenient ajuntar-se amb els millors. Eventim és clarament un dels millors partners del mercat.

El veig molt optimista amb l’aliança.

Continuarem treballant tan bé com sabem. Òbviament, és innegable que aquesta aliança ens dóna una fortalesa que garanteix que puguem aprofitar al màxim totes les oportunitats que ens doni el mercat global de la música en viu.

Què és el que el va fer decidir a vendre?

Eventim ha sabut entendre des d’un primer moment l’enorme potencial de Doctor Music i el valor del seu equip. A més, ens han ofert total confiança en forma d’autonomia de cara a la gestió futura, alhora que ens proporciona excel·lents recursos per poder expandir-nos i aprofitar totes les oportunitats que puguin sorgir al mercat. Un altre factor que ha pesat en la decisió ha estat la gran solvència d’Eventim. Es tracta d’una empresa sense deutes i que a més a més obté resultats positius any rere any.

Per acabar, i atansant-nos al que més afecta Lleida, tenen novetats sobre la futura Reincarnation Edition?

Nosaltres seguim treballant en el festival com hem fet fins ara per poder oferir novetats molt ràpidament, tant a nivell de site, dels espais, de les activitats previstes i, òbviament, de presentació dels primers artistes.

CTS Eventim, líder a Europa amb 150 milions de tiquets venuts a l’any CTS Eventim està liderada per Klaus-Peter Schulenberg, que el 2013 va aconseguir segons Forbes una riquesa estimada de més de mil milions de dòlars per primera vegada, principalment gràcies al ràpid augment del preu de les accions. Actualment, segons xifres presentades per la companyia, ven més de 150 milions de tiquets de més de 220.000 esdeveniments anuals. Tot plegat implica que domini el sector de la venda d’entrades a Europa també al mercat de la música en viu i l’entreteniment. L’empresa cotitza a la borsa i és present en més de vint països.

tracking