SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ACTIVITATS

Enigmes per animar a la lectura

Desenes de nens participen en la primera ‘Supernit a les biblioteques’ en vint-i-quatre equipaments de les comarques de Lleida || En una aventura del Club Super3 en la qual els llibres són la clau

Una alumna de l’Aula Municipal de Teatre va animar la ‘Supernit’.

Una alumna de l’Aula Municipal de Teatre va animar la ‘Supernit’.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Una quarantena de nens d’entre quatre i deu anys van resoldre ahir uns enigmes a la Biblioteca Pública de Lleida per ajudar així els personatges de Nenúfar i Matoll –dos elfs del Club Super3– a poder sortir de la biblioteca de la casa en què les va tancar el malvat Sr. Pla. De fet, els súpers de Lleida es van sumar a desenes de nens en vint-i-tres biblioteques més de les comarques lleidatanes inscrites a la primera edició de la Supernit a les biblioteques, una activitat a primera hora de la nit organitzada pel Club Super3 i el departament de Cultura de la Generalitat amb l’objectiu de promoure la lectura entre els més joves.

Un total de 207 municipis i més de 270 biblioteques municipals oferien a tot Catalunya aquesta activitat, en la qual a Lleida també estava prevista la participació dels centres bibliotecaris d’Agramunt, Alcarràs, l’Albagés, Almenar, Artesa de Segre, Balaguer, Belianes, Bellpuig, Bellvís, les Borges Blanques, Castelldans, Castellserà, Cervera, Cervià de les Garrigues, la Granadella, Guissona, Juneda, Mollerussa, la Pobla de Segur, Puigverd de Lleida, la Seu d’Urgell, Solsona i Tremp.

En aquestes últimes setmanes, durant el programa del Club Super3 es van resoldre dos enigmes, però en faltaven dos més per poder obrir el cadenat i alliberar així Nenúfar i Matoll. Precisament, els súpers havien de resoldre ahir aquests dos últims enigmes a través d’una sèrie de jocs, crucigrames, contes i números per als quals necessàriament havien d’utilitzar una sèrie de llibres, a la seua disposició a la biblioteca i seguint les instruccions d’un conductor de l’activitat, que en el cas de Lleida va ser una alumna de l’Aula Municipal de Teatre. Al final, tots els súpers van aconseguir alliberar les dos elfs tancades i van obtenir d’aquesta manera el diploma de prova superada.

Un videojoc literari per als súpers

L’activitat presencial d’ahir a la nit es completa amb un videojoc creat també per fomentar la lectura entre els nens. Així, els súpers poden jugar des de la pàgina web del Super3 amb Nenúfar i Matoll per una biblioteca per aconseguir un dels quatre números que obren el cadenat mentre trien llibres virtuals i eviten obstacles. Al diploma que es va repartir ahir, es va facilitar una clau secreta per poder jugar en mode prèmium, en què els llibres valen més punts.

Una alumna de l’Aula Municipal de Teatre va animar la ‘Supernit’.

Una alumna de l’Aula Municipal de Teatre va animar la ‘Supernit’.AMADO FORROLLA

Una alumna de l’Aula Municipal de Teatre va animar la ‘Supernit’.

Una alumna de l’Aula Municipal de Teatre va animar la ‘Supernit’.AMADO FORROLLA

tracking