SEGRE

MÚSICA ANIVERSARI

El Cor Stabat Mater de Mollerussa celebra demà els 25 anys cantant

Concert commemoratiu a l'església de Sant Jaume de Mollerussa a les 20.30

El Cor Stabat Mater, a la capella Sant Isidori de Mollerussa el passat 19 de juny, el dia de l’aniversari.

El Cor Stabat Mater, a la capella Sant Isidori de Mollerussa el passat 19 de juny, el dia de l’aniversari.COR STABAT MATER

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Cor Stabat Mater de Mollerussa acaba de complir 25 anys i ho celebrarà demà amb un concert commemoratiu a l’església parroquial de Sant Jaume de la capital del Pla d’Urgell, a les 20.30 hores. De fet, l’aniversari es va complir el passat 19 de juny, quan aquell dia del 1998 la petita capella de Sant Isidori va acollir el primer recital de la coral acabada de crear, que, això sí, ja portava uns quants mesos assajant. “Vam escollir aquell escenari perquè era petit i així segur que l’ompliríem”, recordava ahir un dels fundadors de la coral, Josep Maria Tomàs.

Però no van encertar en les previsions i “el recinte es va omplir a vessar”, va afegir amb un somriure nostàlgic. “Érem un grup de músics i aficionats a la música i al cant, també amb professors de l’escola municipal de música de Mollerussa i algun membre del Cor de l’Auditori de Lleida, que volíem preparar bons programes corals amb el màxim d’interès i ganes possibles”, va explicar. En aquest sentit, “es tractava de fer les coses bé, encara que fossin poques; de fet, algun any no vam oferir cap actuació per falta de temps per preparar-la bé”, va afegir Tomàs.

Josep Vila Boixadé, de Puig-reig, rector de Vilanova de Bellpuig, va ser el primer director de la coral, però el músic que va estar més temps al capdavant d’aquesta formació va ser Eduard Comalada, pràcticament 18 anys, només interromputs durant un parell de temporades per Martí Ferré. Finalment, després de l’aturada provocada per la pandèmia, la professora del Conservatori de Lleida Dolors Ricart va prendre la direcció del Cor Stabat Mater el 2021. Ricart també dirigeix la coral femenina Euridice de les Borges Blanques, que està celebrant el seu 30 aniversari.

I és que aquesta formació participarà també en el concert de demà a Mollerussa, amb l’acompanyament musical a càrrec de l’orquestra Ars Medica, formada per instrumentistes que formen part del Consell de Metges de Catalunya. Tomàs, metge i intèrpret de violoncel, va explicar que “oferirem un repertori molt variat, amb una primera part amb peces com el Cantares de Serrat, el Bohemian Rhapsody de Queen i el Hey, Jude dels Beatles, i una segona clàssica amb el Glòria de Vivaldi”. I, com sempre, amb taquilla inversa benèfica, en aquesta ocasió per a Càritas.D’altra banda, el recital es repetirà diumenge a l’església parroquial de les Borges a les 19.00 hores.

tracking