SEGRE

BÀSQUET COPA DEL REI

El jove de Tremp detingut per portar una estelada: “Em van pegar, he passat por”

Un jove de Tremp que va anar a les Canàries amb uns amics per veure els partits de la Copa denuncia que la Policia el va agredir al portar una estelada || 720 € de multa en un judici ràpid

El grup de seguidors de Tremp es va fotografiar amb Pierre Oriola i la Copa del Rei.

El grup de seguidors de Tremp es va fotografiar amb Pierre Oriola i la Copa del Rei.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Apassionats del bàsquet, un grup de set joves de Tremp, d’entre 19 i 22 anys, se’n van anar a passar el cap de setmana a Las Palmas per disfrutar de la Copa del Rei. Però el que havia de ser una només una festa va acabar convertint-se en un malson. Sobretot per a un d’ells, Pau, que va ser agredit per la Policia espanyola, detingut sense motiu aparent i jutjat per “resistència a l’autoritat”, una cosa que el jove nega. Després d’un judici ràpid va ser condemnat a pagar 720 euros de multa, a raó de 6 euros diaris durant quatre mesos. “He passat por. Em van donar una pallissa i no sabia si em tornarien a pegar. I vaig haver d’estar amb delinqüents de veritat”, lamenta Pau.

Els fets van ocórrer durant el partit de divendres, en el qual el Barcelona va guanyar el Baskonia. “Un dels del grup portava una estelada i encara que l’ACB ha fet un comunicat assegurant que estaven permeses senyeres i estelades, no és veritat. No ens la van deixar entrar”, explica. “Ens la van entrar uns aficionats del Baskonia i ens la van donar dins.” Al final del matx, després de la victòria del Barça, “anàvem amb les samarretes blaugrana i ens vam voler fer una foto al costat de la pista. Llavors van venir uns policies i a tres seguidors, un del meu grup i a mi i un altre que no anava amb nosaltres, de molt males maneres ens van demanar el DNI i l’entrada”, relata Pau. «Jo vaig pensar que ens anaven a multar per estar fora de la nostra zona. Estaven molt encesos i un ens comentava “us fotrem d’hòsties. Nosaltres no som com la merda que teniu allà”. Jo no entenia per què i vaig dir “estic flipant”. Llavors es va abalançar i em va donar dos cops a la cara. Jo em vaig fer enrere i llavors en va venir un altre, em va pegar també a la cara, em va tirar a terra i va començar a donar-me puntades de peu. El van haver d’apartar els seus propis companys. Em van emmanillar i em van apartar perquè no ens veiés ningú», afegeix.

“Jo estava cagat de por. Se’m van emportar, em van ficar en un cotxe i vam anar a comissaria, on vaig passar la nit en una cel·la.” Al matí següent “em van fer fotos, em van prendre empremtes i em van dir que tindria un judici ràpid i que vindria un advocat d’ofici. Li vaig explicar el que m’havia passat i em va dir que només tenia dos opcions, afrontar el judici o acceptar l’acord al qual havia arribat ell amb el jutge, passar d’atemptat a l’autoritat a resistència a l’autoritat i acceptar una multa. Què havia de fer? Jo només volia acabar amb allò com més aviat millor”. “A l’anar al judici a la furgoneta anaven quatre detinguts més, un que havia apunyalat el seu germà, un altre amb ordre d’allunyament... i jo, que no havia fet res.”

L’informe policial també l’acusava d’estar “embriagat”. “Una altra mentida. Vam entrar al pavelló a les 17.00, em van aturar a les 23.00 i allà no servien alcohol.”

Ja en llibertat, dissabte van anar a veure la semifinal i diumenge, la final que va guanyar el Barça. “Però ni estelades, ni càntics. Teníem por. En cap moment hi va haver problemes entre aficions, ni jo odio ningú ni sóc un radical. Tot ho van muntar ells”, conclou.

tracking