HOQUEI COPA DEL REI

Partidàs sense premi

L’ICG Llista va plantar cara al Reus i va lluitar fins a l’últim segon però se li va escapar el pas a les semifinals || Folguera lamenta els nervis de la primera part i admet que en surten “tocats”

César Candanedo lluita una bola davant d’un jugador del Reus, en una acció del partit d’ahir disputat a Lloret.LUIS VELASCO/RFEP

L’ICG Software va jugar ahir un autèntic partidàs, però es va quedar sense el premi d’aconseguir la classificació per a les semifinals de la Copa del Rei d’hoquei. El que les jugarà serà el Reus, l’actual campió d’Europa i un dels favorits al títol, que es va imposar per 7-6 als lleidatans en un partit en el qual sempre van anar davant en el marcador. El pas a la final de demà se’l jugaran avui Igualada-Liceo (18.45) i Barcelona-Reus (21.00).

El Llista va arribar a Lloret disposat a revolucionar la Copa i donar la sorpresa i va estar molt a prop d’aconseguir-ho. Un mal inici, algunes decisions arbitrals desencertades i, sobretot, el gran potencial del Reus, l’hi van impedir. Lleidatans i reusencs van oferir el partit més espectacular dels quarts de final i l’equip d’Albert Folguera va exigir el màxim al seu rival, que no va tenir respir fins que el cronòmetre va marcar el final del matx.

El Llista va acusar nervis en els primers minuts, en els quals els dos rivals es van anar temptejant. Per a la seua desgràcia, el Reus es va avançar i, malgrat el seu gran joc, només va poder empatar dos vegades i va anar sempre a remolc. Álex Rodríguez va marcar l’1-0 en el minut 12 i, quatre més tard, posava el 2-0. Després dels dos primers cops l’ICG Lleida va començar a funcionar. Darío Giménez va marcar el 2-1 (18’) i César Candanedo, el 2-2 (21’). Però abans del descans, en el minut 22, Raül Marín va firmar el 3-2 que va tornar a castigar els lleidatans. La segona part va ser frenètica, amb els dos equips llançats a l’atac i oferint un gran espectacle, però el Llista no va aconseguir capgirar el marcador. Candanedo va firmar el 3-3, però el Reus es va estirar fins al 5-3. Al 5-4 de Creus el va seguir el 6-4, i al 6-5 de Roberto di Benedetto, el 7-5. En el 47 Darío va marcar el 7-6, però va arribar llavors una incomprensible targeta blava a Candanedo que va deixar el Llista amb un menys en els últims compassos i la derrota es va consumar.

Albert Folguera va dir que “estem tocats. Veníem a intentar guanyar, però hem començat nerviosos, mai hem pogut remuntar i hi ha decisions que no ens han agradat”.

El Barça remunta al Girona i passa a semifinals amb golejada (5-1)

El Barcelona va aconseguir ahir la classificació per a les semifinals, al golejar el Girona per 5-1 en el primer partit de la jornada. L’equip blaugrana va haver de remuntar el gol inicial del Girona, marcat per Pelícano en el minut 9. En el descans ja guanyava 2-1 gràcies als gols de Pablo Álvarez i Alabart i, a la segona part, van segellar el 5-1 Álvarez, Lucas Ordóñez i Alabart.