El Lleida Llista, a un pas de la Final Four!

El Lleida Llista elimina el Girona després de tornar a guanyar-lo amb remuntada i s’enfrontarà a quarts de final al Nantes || El partit comença amb mitja hora de retard per la falta d’auxiliars

Joan Cañellas, que ahir va ser el màxim golejador de l’equip amb dos gols de vital importància, en celebra un amb els companys.CARLES MIRANDA

El Lleida Llista és a un sol pas de classificar-se per segon any consecutiu per a la Final Four de la Europe Cup, competició en la qual defensa el títol que va conquerir l’any passat a l’Onze de Setembre quan la competició es denominava Copa CERS. Ahir va eliminar el Girona, que va derrotar per 6-5 en un partit en què va haver de remuntar un 2-5, amb la qual cosa el resultat final de l’eliminatòria (1-6 a l’anada) és de 12-6 a favor dels lleidatans. L’últim escull per accedir a la Final Four és el Nantes, que ahir va eliminar per penals un altre equip francès, el Coutras. El partit d’anada es jugarà a Nantes el 16 de febrer, mentre que la tornada a l’Onze de Setembre serà el 9 de març.

El partit va començar amb mitja hora de retard perquè el tercer i quart àrbitres, que són els que exerceixen d’auxiliars de taula, no es van presentar a l’Onze de Setembre, sense que el club en conegués el motiu. Els col·legiats del partit, els portuguesos Rui Torres i Paulo Almeida, van comunicar als clubs que esperarien mitja hora i que, en el cas que finalment no s’hi presentessin, exercirien d’auxiliars els dos delegats de cada equip, per la qual cosa el partit almenys no perillava. Passat el temps marcat pels àrbitres els auxiliars continuaven sense presentar-se, així que van ser els delegats –Isidre Trilla pels lleidatans– els que van assumir les seues funcions a la taula.

L’anada dels quarts de final serà a Nantes el 16 de febrer i la tornada a Lleida, el 9 de març

El Llista se sabia favorit després de l’1-6 de l’anada i va semblar assumir el paper previst. Però en l’hoquei no hi ha guió que valgui i el partit se li va complicar de tal manera que els gironins van arribar a estar a dos gols d’igualar l’eliminatòria (2-5, 30), encara que l’equip lleidatà va saber reaccionar i no només va salvar l’eliminatòria, també va guanyar el partit. No semblava que anava a patir tant quan al minut 7 Andreu Tomàs marcava l’1-0 al transformar un penal comès sobre Joan Cañellas. Però tot just deu segons més tard, Enric Torner posava l’1-1 al marcador. La primera advertència que la victòria no seria plàcida va ser quan Palau va fallar un penal al minut 8.

El Llista va tornar a avançar-se amb un gran gol de Joan Cañellas al minut 14. Però de nou el Girona va trigar un sospir a tornar a empatar. Pelicano firmava el 2-2 (15). I l’alarma va saltar al minut 18, quan Torner firmava el seu segon gol i feia pujar el 2-3 al marcador. El mateix jugador tornaria a anotar al 22, amb la qual cosa al descans es va arribar amb un inquietant 2-4.

El Lleida Llista va sortir a pista a la segona part amb més determinació, però qui va tornar a marcar va ser Torner, que amb el seu pòquer de gols col·locava el 2-5 a falta de 20 minuts per al final. El guió estava definitivament trencat.

Però amb només sis jugadors de pista, al Girona va començar a pesar-li l’esforç i el Llista va saber treure’n profit. Roberto Di Benedetto, amb problemes físics durant la setmana, va portar la tranquil·litat amb el 3-5 al minut 38. I l’eliminatòria va quedar sentenciada definitivament quan el veterà porter del Girona, Jaume Llaverola, va veure la targeta blava al 40 per una protesta absurda. César Candanedo va superar el jove porter de 17 anys, Marçal Coll, per marcar el 4-5 (40’). Amb el Girona rendit, Xixi Creus va empatar al minut 44 (5-5) i Joan Cañellas va donar la victòria al Llista amb el seu segon gol (6-5, 47). El campió segueix endavant.