SEGRE

DISCRIMINACIÓ POLÈMICA

Un pub de la Zona Alta veta l'entrada a joves amb Down

Ahir a la matinada i per segona vegada i portaran el cas davant de Fiscalia

Alguns dels joves vetats, ahir a la matinada, amb la reclamació.

Alguns dels joves vetats, ahir a la matinada, amb la reclamació.DOWN LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Down Lleida va denunciar ahir que un local de la Zona Alta va vetar de matinada, i per segona setmana consecutiva, l’entrada a un grup de joves de l’associació. Segons va explicar a aquest diari la presidenta de l’entitat, Pilar Sanjuán, els fets van tenir lloc al pub Fissure del carrer Alfred Perenya quan catorze joves amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals, que anaven acompanyats de tres tècnics, van voler accedir al local. Primer, i després de l’experiència de la setmana anterior en què se’ls va impedir l’entrada perquè s’estava celebrant suposadament una festa privada, va entrar sense cap problema un dels tècnics, que va comprovar que es podia accedir lliurement. Tanmateix, quan van voler fer el mateix els joves se’ls va impedir.

“Primer ens van tornar a dir que era una festa privada, però quan vaig respondre que jo havia pogut passar sense acreditació, llavors van dir, ja de males maneres, que avui no podia ser, que demà sí”, explica Jordi Corpas, un dels tècnics de lleure de Down Lleida que acompanyava els joves. Van demanar el full de reclamacions i quan van voler que els fos admès es van negar i van avisar els Mossos. “Ni amb els agents allà els van deixar entrar”, explica Sanjuán. L’escrit el presentaran a l’Agència Catalana de Consum, però portaran el cas a la Fiscalia per vulneració dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. “No pot ser que encara passin coses així”, va apuntar Sanjuán.

El local diu que ha demanat perdó i que rectificarà després de cometre “una decisió empresarial errònia”

Des del pub Fissure van assegurar a aquest diari que feia anys que deixaven entrar joves amb Down, però que “des del gener venien cada setmana i els clients habituals se n’anaven perquè no se sentien còmodes. Havia baixat la facturació i vam prendre aquesta decisió empresarial”. “Hem enviat un correu electrònic a l’entitat demanant perdó. És una decisió equivocada i rectificarem.”

“Només volíem ballar. Som persones com qualssevol altres” El grup de joves amb Down vetats en un pub de Lleida venien de celebrar un aniversari i només volien divertir-se. “Ens van dir que no podíem entrar quan van veure que teníem síndrome de Down. Només teníem ganes de ballar. Em vaig sentir fatal”, recorda Ester Nadal, una de les joves que van viure la desagradable situació. “Som persones com qualssevol altres. Mai abans ens havia passat una cosa així”, apunta Laia Borràs, una altra de les integrants del grup. I és que Down Lleida no recorda haver estat objecte d’una discriminació.

tracking