SEGRE

TECNOLOGIA FIRES

Firmes lleidatanes al Mobile Congress

L’esdeveniment mundial més important en tecnologia mòbil obre les portes dilluns vinent amb almenys vuit empreses i emprenedors de Lleida || El 5G i la intel·ligència artificial, protagonistes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova edició del Mobile World Congress (MWC), l’esdeveniment mundial més important quant a tecnologia mòbil, prepara motors per obrir portes dilluns vinent. Entre el 26 de febrer i l’1 de març participaran en la fira més de 2.300 expositors i comptarà amb la presència d’almenys vuit empreses i emprenedors de Lleida. Alguns hi repeteixen, com Lleida.net, Eurecat o King of App, però tots tindran els mateixos objectius: buscar inversors, sobretot a nivell internacional, i donar a conèixer al món les seues noves propostes en el mercat tecnològic.

“Encara que no exposarem, sí que anirem a buscar inversors internacionals, perquè al Mobile hi és tothom”, va explicar ahir Jesús Bosch, de la lleidatana Starloop Studios.

L’empresa lleidatana Group Saltó presenta un software que assigna tasques segons el perfil de l’operari

També anirà a la fira una altra de les seues companyies: Starslot

Software

. Entre les dos compten amb noranta treballadors i tenen seu a Lleida. En l’edició d’aquest any també és present Cardionlive, que presentarà la seua aplicació que avisa voluntaris perquè puguin socórrer de forma immediata persones que necessiten de forma urgent primers auxilis mentre s’espera l’arribada dels serveis d’emergències.

Altres lleidatans presents seran Eurecat, Sharify (aplicació de nova creació) i el Group Saltó.

Aquesta última empresa, propietat del president de Pimec Lleida i dedicada a la instal·lació, reparació i manteniment de serveis TIC, participarà en el Mobile amb un software que prioritza i assigna tasques i ordres, tenint en compte els perfils més adequats dels operaris per resoldre cada incidència, quin és la millor ruta i el total de treball que té cada treballador. L’última fase del projecte s’ha dut a terme dins del programa +PIME d’Eurecat, destinat a impulsar la innovació tecnològica en la petita i mitjana empresa.

També seran presents en el Mobile els alumnes de l’institut de la Caparrella que han creat una aplicació i un portal que agrupa tota la informació sobre estudis de Formació Professional a Catalunya. Sota el nom de JoFP Catalunya, ha estat desenvolupada pels estudiants del cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Web del centre lleidatà.

El recinte firal de Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat acollirà durant diverses activitats aquest cap de setmana, en el qual els grans fabricants ja presentaran les seues novetats. El 5 G, la cinquena generació de la tecnologia mòbil, serà protagonista destacat de l’MWC 2018, que mostrarà també els els últims llançaments de companyies com Samsung, Sony o Nokia i les principals innovacions en intel·ligència artificial i realitat virtual.

tracking