SEGRE

ESNOTICIA

Torrent: “Ho faré tot per defensar la dignitat del nostre Parlament”

El president de la institució es refereix a l’Aplec a la polèmica amb Ciutadans pels llaços grocs || ERC donarà suport a la moció de censura si es respecta Catalunya

Roger Torrent, durant la visita a la penya de l’associació Colors de Ponent.

Roger Torrent, durant la visita a la penya de l’associació Colors de Ponent.COLORS DE PONENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, va assegurar ahir durant la visita a l’Aplec del Caragol que farà tot el que calgui per defensar la dignitat de la institució. Ho va dir en unes declaracions a SEGRE sobre la polèmica que es va viure divendres durant el ple que va acabar suspenent després que el portaveu de Ciutadans arranqués un llaç groc que estava col·locat a la zona reservada als membres del Govern. “Em vaig veure obligat a suspendre el ple, que és una mesura contundent, però és que faré tot el que estigui a la meua mà i al reglament per defensar la dignitat del nostre Parlament”, va assegurar Torrent, que es va reunir amb els responsables de la Fe-coll, va dinar al restaurant de l’Aplec situat al Pavelló de Vidre i va visitar algunes penyes. Hores abans, en una entrevista gravada, el president del Parlament es va referir a la negativa del Govern central de no publicar el nomenament dels consellers i va dir que “tenen tots els seus drets intactes per exercir amb total normalitat”.

“És una nova ingerència per part de l’Estat espanyol intentant, de forma il·legal, no publicar els nomenaments”, va assegurar Torrent, que va reiterar la petició de diàleg i va lamentar que no hi hagi hagut dimissions al PP després de la sentència sobre la Gürtel.

Per la seua banda, la portaveu d’Esquerra, la lleidatana Marta Vilalta, també va valorar la possibilitat que la formació doni suport a la moció de censura del PSOE. En tot cas, Vilalta va parlar d’un suport condicionat: “Farem el millor per a Catalunya i els seus ciutadans. Ara s’obre una oportunitat per fer caure el govern del Partit Popular que lidera la corrupció, la violència i la repressió contra Catalunya. Si tenim l’oportunitat de fer caure Mariano Rajoy i el PP, ho farem”. I va reiterar que “tots els escenaris que s’obren cada dia són oportunitats que hem d’aprofitar des del projecte republicà”.

La portaveu d’Esquerra també va aprofitar la trobada per demanar a Pedro Sánchez que “deixi d’insultar i ofendre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el que representa l’independentisme. Som un projecte obert, divers i transversal”.

tracking