SEGRE

HOLOCAUST HOMENATGE

Llambordes en memòria de 26 lleidatans deportats

La col·locació de Stolpersteine es farà a Lleida, Tàrrega, Mollerussa i Juneda || Entre els dies 22 i 28 de maig

Col·locació de Stolpersteine a Lleida el juny del 2019.

Col·locació de Stolpersteine a Lleida el juny del 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Memorial Democràtic preveu instal·lar aquest mes de maig 26 llambordes Stolpersteine a les comarques lleidatanes en record dels deportats als camps de concentració nazi. Són peces artístiques urbanes creades per l’artista alemany Gunter Demnig i es col·loquen davant de l’última residència que va tenir la persona homenatjada en llibertat. Les pròximes instal·lacions es faran a Lleida ciutat, amb deu llambordes el pròxim 22 de maig; nou a Tàrrega, el 25 de maig; dos a Mollerussa, el 28 de maig, i cinc a Juneda, que encara no té una data confirmada per a l’acte.

En el cas de Tàrrega, l’alcaldessa, Alba Pijuan, va destacar que s’homenatjarà nou targarins (un del Talladell) que van ser deportats a camps de concentració. Cinc d’aquestes persones van morir i quatre van aconseguir sobreviure. La iniciativa es va aprovar per unanimitat al ple celebrat el 27 de febrer de l’any passat a partir de la moció presentada per tots els grups.

Fins ara, a les comarques lleidatanes ja s’han instal·lat 23 llambordes Stolpersteine, per la qual cosa la xifra s’elevarà a 49 amb les noves col·locacions previstes, que es faran a la commemoració del 76 aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen. En el conjunt de Catalunya, el Memorial Democràtic instal·larà, entre el maig i el desembre d’enguany, 119 llambordes de la memòria.

tracking