ACTIVITATS SOLIDARITAT
Aspros celebra seixanta anys
El segon acte de l'aniversari de la Fundació va reunir ahir 500 persones a la Llotja || Van projectar vídeos d'usuaris i familiars amb les seues experiències
La Fundació Aspros va reunir ahir prop de cinc-centes persones al Teatre de la Llotja de Lleida en el segon acte organitzat per aquesta entitat d’ajuda a discapacitats per celebrar el seixantè aniversari. L’esdeveniment va ser presentat per l’exjugador de bàsquet Sergi Grimau i va tenir com a fil conductor diversos vídeos que van gravar usuaris i famílies en els quals explicaven el que significa per a ells formar part de l’entitat. El plat estrella va ser una taula redona de quatre familiars (Mercè Rofes, Francisco Gessé, Leo Gallart i Montse Calderó) d’usuaris dels diversos centres d’Aspros en què van relatar la seua experiència al llarg d’aquests anys, així com la treballadora social de la Unitat de Suport a l’Activitat Professional de l’entitat, Raquel Calderó.
Els familiars van destacar la tranquil·litat que els aporta la fundació respecte al futur dels seus germans o fills i la implicació dels professionals en les gestions administratives i en l’atenció personalitzada als usuaris. L’esdeveniment va finalitzar amb la participació de dotze usuaris que van explicar les dotze raons principals per les quals formar part d’Aspros. També hi va haver un pica pica en un dels halls del Teatre de la Llotja.
La trobada va comptar també amb la presència del director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, Joan Segura, i la secretària d’Afers Socials, Anna Figueras. Aquesta última va destacar la valentia amb la qual unes famílies van crear aquest projecte i va definir l’entitat com un “encert”. Així mateix, el director d’Aspros, Enric Herrera, va assegurar que “la nostra missió és donar suport i oferir oportunitats a persones amb discapacitat intel·lectual”.
Durant la intervenció, el responsable va ser homenatjat per dos usuaris amb el primer article de premsa de l’entitat. La Fundació Aspros va nàixer el 1962 com una iniciativa de diverses famílies de persones amb discapacitat intel·lectual a la recerca de recursos i oportunitats per als seus fills. L’entitat atén a dia d’avui 560 persones i compta amb cinc residències d’acollida, cinc centres de dia i tres seccions dedicades a parcs i jardins, la gestió de magatzems i la custòdia de documents.