SEGRE

EDUCACIÓ INVESTIGACIÓ

Alumnes de Tremp llancen un petit satèl·lit

Un prototip per a un concurs europeu

El globus aerostàtic amb què van fer una prova de llançament.

El globus aerostàtic amb què van fer una prova de llançament.ACN / INSTITUT DE TREMP

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un grup de cinc alumnes de primer de batxillerat de l’Institut de Tremp i tres professors han impulsat el projecte Tremp-SAT amb què participaran en un concurs de l’Agència Espacial Europea. La missió principal del projecte és dissenyar un petit satèl·lit de la mida d’una llauna de refresc que rebi i transmeti dades com la temperatura i la pressió ambient durant la caiguda. Aquest cap de setmana, l’equip ha volat amb un globus aerostàtic a la conca de Tremp per comprovar que el coet funciona.

Amb aquest treball s’atansa la investigació i la creació tecnològica als estudiants, un fet amb el qual volen remarcar que el Pallars també pot ser un centre d’investigació tecnològica. Durant el concurs, cada prototip es llança 1 quilòmetre cap a l’atmosfera i en la caiguda desplega un paracaigudes per poder recuperar-lo. Els alumnes de Tremp han inclòs un GPS perquè sigui més fàcil de trobar després de llançar-lo i un altímetre.

Els estudiants i professors han recollit i analitzat dades sobre el Pallars després d’haver llançat el prototip a 1.500 metres d’altura en un globus aerostàtic.

tracking