SEGRE

TRADICIONS RELIGIÓ

Quantes nenes de menys de deu anys es diuen Montserrat, a Lleida?

Hi ha més de 5.600 lleidatanes que es diuen Montserrat, tot i que només vuit de menys de deu anys || Mollerussa celebra la festivitat amb sardanes

Desenes de persones van accedir a l’altar de la Moreneta durant la missa celebrada a la Catedral.

Desenes de persones van accedir a l’altar de la Moreneta durant la missa celebrada a la Catedral.BISBAT DE LLEIDA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Desenes de lleidatans van passar ahir per la Catedral de Lleida per celebrar el dia de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya. Durant tota la jornada es va poder accedir a l’altar de la verge per adorar-la o per fer una ofrena i, a la tarda, el bisbe, Salvador Giménez, va presidir una missa, que va comptar amb l’actuació del Petit Cor de la Catedral de Lleida. Escolars, particulars i usuaris de diferents entitats van retre homenatge a la Moreneta, com els usuaris de la residència El Parc del Segre, que van assistir al temple acompanyats per alumnes del Col·legi Episcopal.

Aquest any, la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat ha iniciat una campanya de recaptació de fons per finançar la restauració de l’altar de la marededéu de la Catedral, per la qual cosa ahir van repartir fullets entre els fidels. Altres municipis també van celebrar la festivitat. A Mollerussa, desenes de persones van omplir l’església per participar en la tradicional ofrena floral a la verge i repartiment de ramets de farigola entre els assistents.

Posteriorment, es van ballar sardanes a la plaça de l’Ajuntament amb la cobla Jovenívola d’Agramunt, iniciativa que organitza des del 1969 l’Agrupació Sardanista de Mollerussa. Segons l’INE, hi ha més de 5.600 lleidatanes que porten com Montserrat o Montse de nom, malgrat que la mitjana d’edat és de 56,5 anys. Això es tradueix que, malgrat ser un dels noms més populars entre les lleidatanes, en els últims anys no figura entre els elegits per a les nounades.

La dècada del 2000, van ser una trentena i deu anys després, només vuit, segons l’estadística.

Desenes de persones van accedir a l’altar de la Moreneta durant la missa celebrada a la Catedral.

Desenes de persones van accedir a l’altar de la Moreneta durant la missa celebrada a la Catedral.BISBAT DE LLEIDA

tracking