SEGRE

ESGLÉSIA DENÚNCIES

Jesuïtes de Catalunya es disculpa i encarrega investigar els abusos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Jesuïtes de Catalunya han encarregat una investigació externa al bufet d’advocats Roca Junyent després d’haver rebut diverses denúncies per casos de presumptes abusos sexuals en centres escolars de la companyia, segons va explicar el president de la Fundació Jesuïtes Educació, Enric Puiggròs. Va anunciar, a més, que paral·lelament han obert una investigació interna malgrat que es va negar a dir el nombre de casos de presumptes abusos fins que acabi la investigació. “Hem demanat al bufet que treballi amb nosaltres per analitzar la informació sobre els casos.

Confiem que pugui aclarir les responsabilitats que hem d’assumir”, va assegurar. D’altra banda, va insistir en el treball que realitzen els centres educatius per erradicar qualsevol tipus d’abús i va lamentar que els fets succeïssin en institucions on els nens han d’estar protegits: “Demanem perdó. Perdó pel sofriment causat.” Així mateix, va afirmar que han contactat amb una associació de mediació per acompanyar les víctimes, i que compten amb el suport del síndic de greuges i la Fundació Vicki Bernadet.

Sobre els membres de la congregació que presumptament van abusar d’alumnes a l’escola Jesuïtes de Casp de Barcelona, Francesc Peris i Francesc Roma, va admetre que “estan apartats i retirats de la vida pública”.

tracking