SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

L'Ampa del Gili i Gaya es persona en la causa contra el bibliotecari

Feia més d’un any que l’investigat feia proposicions i enviava missatges inadequats a noies alumnes || Li obren un expedient sancionador per acomiadar-lo

El monitor, al centre, va passar dimarts a disposició judicial.

El monitor, al centre, va passar dimarts a disposició judicial.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Ampa de l’institut Samuel Gili i Gaya de Lleida s’ha personat com a acusació particular en la causa contra el monitor de la biblioteca detingut diumenge passat per enviar fotografies i missatges de contingut sexual a diverses alumnes del centre, tal com va avançar SEGRE. J.M.M.C., de 39 anys, en feia vuit que treballava com a personal de reforç contractat per l’associació de pares. Paral·lelament, l’Ampa, que està representada pel lletrat Enric Rubio, ha iniciat l’expedient sancionador per extingir la relació laboral amb l’investigat. Tant l’associació com la direcció de l’institut van enviar a començaments de setmana una notificació als pares dels alumnes informant de la necessitat d’acomiadar el bibliotecari que, al seu torn, va reconèixer davant del jutjat que no podia continuar treballant al Gili, per la qual cosa no s’oposaria al seu acomiadament.

D’altra banda, els investigadors han determinat que el monitor feia més d’un any que enviava fotografies eròtiques seues i fent proposicions a les alumnes, totes menors d’edat, segons ha pogut saber aquest diari de fonts solvents. Almenys, s’han recopilat i aportat a la causa missatges des d’agost de l’any 2016. Ho feia sempre a través de xarxes socials com Instagram, a través de missatges privats, i aplicacions com WhatsApp. El setembre del 2016, per exemple, va entrar en un grup format per alumnes per al préstec de llibres de la biblioteca. Dies després, li va canviar el nom que tenia pel d’Orgia i va enviar fotografies de penis erectes afegint missatges i proposicions deshonestes. Tots aquests missatges s’han incorporat com a prova en la causa penal.

S’han incorporat com a prova els missatges i les fotos que enviava a diverses adolescents

Les alumnes també han declarat en seu policial i, amb tota probabilitat, ho faran en seu judicial. Pel que sembla, va fer proposicions deshonestes a algunes de les alumnes i fins tocaments en unes actituds molt pròximes a l’assetjament sexual.

En llibertat amb càrrecs i no pot atansar-se al centre ni a cinc alumnes

El magistrat del jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida va decretar dimarts al migdia la llibertat provisional amb càrrecs per a J.M.M.C. i va acordar diverses mesures cautelars com la prohibició d’aproximació i comunicació amb cinc menors i la prohibició d’atansar-se al centre educatiu. També li va retirar el passaport i li va prohibir la sortida d’Espanya. La causa està oberta per un delicte d’abusos sexuals. El centre va denunciar el cas el dissabte de la setmana passada després que l’Ampa tingués coneixement del que havia ocorregut. Els Mossos van detenir el sospitós diumenge. L’investigat va declarar davant del jutjat de guàrdia durant 45 minuts i va reconèixer que havia enviat aquestes fotografies a cinc alumnes assenyalant que “la situació se me n’havia anat de les mans”.

tracking