SEGRE

LLEIDA

La pròrroga a Ilnet, aprovada amb el ‘sí’ del PSC, Cs i PP i l’abstenció del PDeCAT

La concessionària seguirà sis anys més i el govern remarca que així podran testar bé la recollida selectiva porta a porta || ERC, Crida i Comú hi voten en contra i consideren que la ciutat està bruta

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pròrroga de sis anys de la concessió del servei de neteja i recollida d’escombraries a Ilnet va ser aprovada ahir en el ple de la Paeria amb ERC, Crida i Comú en contra i l’abstenció del PDeCAT. Cs, PP i l’edil no adscrita Rosa Mari Salmeron van votar-hi a favor al costat del PSC. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va argumentar que amb la pròrroga podran testar la recollida selectiva domiciliària porta a porta, que arribarà a 8.228 habitatges en les proves pilot i amb la qual esperen recollir 3.779 tones de residus i estalviar l’emissió de 2.627 tones de CO2 (equivalent al que absorbeixen sis mil arbres, va dir). Larrosa també va demanar coresponsabilitat als ciutadans per mantenir la ciutat neta, davant de les crítiques de l’oposició que Lleida està bruta.

Cristina Simó, del PDeCAT, va considerar que no s’hauria d’haver prorrogat el servei, però espera que el govern municipal aprofiti el temps per elaborar un bon plec de condicions per al següent concurs. Josep Maria Baiget, d’ERC, va opinar que aquesta pròrroga “hipoteca els propers mandats”, Pau Juvillà, de la Crida, va insistir a proposar una consulta popular per decidir si es municipalitza el servei o segueix com a concessió i Carlos González, del Comú, va proposar deixar el tema sobre la taula, però sense èxit.

Per la seua part, José Luis Osorio, de Ciutadans, va defensar la pròrroga a l’actual concessionària i Dolors López, del PP, va argumentar el seu com un vot de confiança i un “incentiu a l’empresa perquè millori la neteja”.

En un altre ordre,

el reglament de la marca Horta de Lleida va ser aprovat amb la Crida en contra, al creure que “el seu òrgan de control ha de ser tècnic, no polític”. El ple va durar només 9 hores i no va batre el rècord després d’estrenar un comptador del temps de les intervencions, que en va reduir la durada prevista.

Lleida

PDeCAT, ERC, Crida, PP i Comú van aconseguir ajornar un mes l’expedient de rescissió del contracte a Ágora del Este, concessionària de la discoteca The Hill de Gardeny. Els grups van argumentar que l’empresa va presentar un contenciós al no estar d’acord a pagar el cànon del primer any de la concessió, ja que no va poder obrir per la tardança de la Paeria a formalitzar l’adjudicació. A més, van assegurar tenir el compromís de l’empresa que abonarà un dels cànons que deu abans del ple del març, van indicar. La tinent d’alcalde Montse Mínguez es va negar a ajornar l’expedient, així com Cs, i va recordar que la firma deu 900.000 euros i que només n’han cobrat 102.000, la majoria a través d’embargaments. Pau Juvillà (Crida) es va absentar de la votació a l’haver tingut relació laboral amb la concessionària. De manera que la votació va quedar 13 vots a favor d’ajornar-ho i 12 en contra. Salmeron es va abstenir i va facilitar que el govern perdés la votació. Si haguessin empatat, el vot de l’alcalde hauria decidit.

Ros i els tinents d’alcalde en primer pla, amb Salmeron al fons al costat de Sara Mestres.

Ros i els tinents d’alcalde en primer pla, amb Salmeron al fons al costat de Sara Mestres.ÒSCAR MIRÓN

Ros i els tinents d’alcalde en primer pla, amb Salmeron al fons al costat de Sara Mestres.

Ros i els tinents d’alcalde en primer pla, amb Salmeron al fons al costat de Sara Mestres.ÒSCAR MIRÓN

tracking