SEGRE

POLÍTICA PLE

Àngel Ros diu que la Paeria retira llaços grocs de l'espai públic perquè sigui neutral

Assegura que comparteix el “concepte” de Millo || PSC, Cs, PP i Salmerón tomben la moció de PDeCAT, ERC i Crida que insta a fer un informe “veraç” sobre l’1-O i n’avalen una del PP a favor del diàleg

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde, Àngel Ros, va afirmar ahir al ple de la Paeria, en resposta a ERC, que la carta del delegat de la Generalitat, Enric Millo, instant a mantenir la neutralitat dels espais públics per evitar enfrontaments per la presència de símbols partidistes “no modificarà el meu concepte de neutralitat pública perquè ja el comparteixo”. Va afirmar que ja ha ordenat en alguna ocasió als serveis de neteja retirar llaços grocs davant de la seua “proliferació” i va instar a diferenciar “el dret a portar símbols en una manifestació o acte de situar en espais públics símbols que no són oficials ni compartits”. “La carta no modificarà la meua actitud. Les pintades ofensives, fer-les esborrar, i els símbols no compartits, fer-los retirar.”

Així mateix, PSC, Cs, PP i l’edil adscrita Rosa Maria Salmerón van tombar la moció de PDeCAT, ERC i Crida que insta la Paeria a “explicar la veritat sobre l’1-O” recopilant dades i elaborant un “relat veraç”. Els proposadors van remarcar que els fets han estat “tergiversats” i “manipulats” i van demanar “posar llum a les ombres que genera l’Estat”. La tinenta d’alcalde Montse Mínguez va argumentar que ha de ser la Generalitat, com a organitzadora del referèndum, i no els municipis, la que elabori l’informe. Cs va acusar els impulsors de la moció de voler “utilitzar la gent i els municipis per a les seues finalitats personals” i el PP creu que l’únic objectiu de la moció és “generar tensió”.

En canvi, sí que va prosperar, gràcies als mateixos vots, la moció del PP que demana diàleg entre l’Estat i Catalunya per restablir la “normalitat” i “legalitat” a Catalunya. Tots els partits menys PSC i Cs van recriminar als populars que demanin diàleg i legalitat tot i la seua “corrupció”, acreditada en la sentència del cas Gürtel. Toni Postius (PDeCAT) va acusar el PP de tenir “molt morro” al presentar la moció”, Carles Vega (ERC) la va veure “cínica i insultant”, Francesc Gabarrell (Crida) i va instar a llençar-la a les escombraries per “miserable” i Carlos González (Comú) va veure, irònicament, “valor” per presentar-la. Dolors López (PP) va replicar que ni ella ni Joan Vilella no se senten ofesos per les al·lusions a Gürtel “perquè no hi tenim res a veure”. Montse Mínguez (PSC) va dir que “subscrivim el 100%” la moció perquè “parla de respecte” i Daniel Rubio (Cs) va dir que li donen suport “perquè no quedi per la nostra part una negativa al diàleg”.

També es va aprovar la moció d’ERC que insta a solidaritzar-se amb els docents de Sant Andeu de la Barca encausats per discriminar alumnes fills de guàrdies civils, però PSC, Salmerón, Cs i PP van impedir amb el seu no que prosperés el punt de demanar a la Fiscalia la retirada d’acusacions. No va prosperar la del Comú, que demana bones pràctiques en la comunicació institucional.

Montse Mínguez i Àngel Ros, ahir durant el ple.

Montse Mínguez i Àngel Ros, ahir durant el ple.LLEONARD DELSHAMS

tracking