SEGRE

COMERÇ CONCILIACIÓ

Súpers oberts fins a les 21.30 hores a partir del dia 1

Implanten l’horari d’estiu, que permet obrir fins a les 22.00 || Entre els mesos d’octubre i maig han de tancar a les 21.00

Un supermercat que anuncia el nou horari d’estiu.

Un supermercat que anuncia el nou horari d’estiu.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els supermercats de la capital començaran a partir del dia 1 l’horari d’estiu als seus establiments, que els permetrà tancar fins a les 22.00 hores, malgrat que la majoria ho farà a les 21.30. Aquesta modificació de l’horari és a causa de la normativa comercial de la Generalitat, que estableix un horari per als mesos d’estiu i un altre per als d’hivern. Des del juny i fins al 30 de setembre han de tancar, com a màxim, a les 22.00 hores, mentre que d’octubre a maig, només poden obrir fins a les 21.00. La majoria de les cadenes de distribució allargaran mitja hora més el tancament dels establiments, que passarà de les 21.00 a les 21.30 hores. Una de les marques que ja han començat a advertir els clients d’aquest canvi és Mercadona, que a partir del dia 1 obrirà de nou del matí a dos quarts de deu de la nit, mentre que durant l’horari d’hivern abaixava la persiana a les 21.00 hores. Per la seua banda, la cadena de supermercats lleidatana Plusfresc només allargarà un quart d’hora més l’horari actual, de manera que tancarà a les 21.15 hores també a partir de l’1 de juny fins a finals de setembre.

En canvi, els supermercats Esclat-Bon Preu no adoptaran el nou horari fins al 4 de juny, quan obriran a les 9.30 i tancaran a les 21.30 hores, mitja hora més tard que en l’actualitat. L’horari d’hivern va ser una mesura en favor de la conciliació familiar i laboral.

tracking