SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Denuncien una dona de 60 anys per deixar conduir el seu nét de tretze

Va ser sorpresa per la Urbana a la Bordeta i està acusada d’un delicte contra la seguretat viària || Podria ser condemnada a una pena de fins a sis mesos de presó

Vista general de l’avinguda de Fontanet, a la Bordeta.

Vista general de l’avinguda de Fontanet, a la Bordeta.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va denunciar divendres passat una dona de seixanta anys al ser sorpresa en un vehicle conduït pel seu nét, de tretze anys, a la Bordeta. La dona s’enfronta a un delicte contra la seguretat viària per deixar conduir a un menor. Els fets van tenir lloc a les 16.25 quan els agents van veure un vehicle que circulava per l’avinguda Fontanet conduït per un noi que anava acompanyat per una dona. Els urbans van donar l’alto al turisme, van comprovar que el jove que conduïa només tenia 13 anys i van identificar la dona que anava amb ell, que va resultar ser la seua àvia, de 60 anys i veïna de Lleida. Davant d’aquests fets, els agents van denunciar penalment la dona per un delicte contra la seguretat viària.

El Codi Penal estableix que la conducció sense llicència, ja sigui perquè mai s’hagi obtingut, s’hagin perdut tots els punts del carnet o estigui retirat per via judicial, es castigarà amb penes d’entre tres i sis mesos de presó, una multa de dotze a vint-i-quatre mesos o treballs en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies. La llei estableix que aquesta pena es pot imposar a l’autor de la conducció però també a la persona que es consideri inductor necessari. En aquest cas, podria ser aquest subjecte l’àvia del menor al qual va permetre conduir el vehicle. Tanmateix, el nen no podrà ser imputat al tenir menys de 14 anys. Un cas similar va passar recentment a Lleida. Un jove s’enfronta a una petició de la Fiscalia d’un any de presó per deixar conduir un tractor al seu cosí de deu anys a la Batalla de Flors que se celebra a la capital.

El menor no podrà ser imputat al tenir menys de 14 anys i l’àvia n’assumirà la responsabilitat

Els fets van tenir lloc el 2017 quan les autoritats van descobrir en plena desfilada per rambla Ferran que un dels tractors el conduïa un nen. El seu oncle, de vint-i-dos anys, està acusat d’un delicte conducció temerària i la Fiscalia considera que l’home “va posar en risc la integritat de les persones assistents, que eren nombroses, entre els quals hi havia molts menors d’edat”.

Denunciats cinc conductors ebris i sense carnet el cap de setmana La Urbana ha denunciat aquest cap de setmana cinc conductors per donar positiu en alcoholèmia o no tenir el carnet en vigor. Divendres, una patrulla va denunciar un conductor de 53 anys que va donar positiu al control d’alcoholèmia de 0,76 mg/l després de xocar contra un vehicle aparcat a l’avinguda del Doctor Fleming. L’endemà, a la matinada, la policia va denunciar un altre xòfer ebri que va xocar amb un mur a Comtes d’Urgell. Diumenge a la matinada, la Urbana va denunciar tres conductors més. El primer, a Francesc Macià, va quadruplicar la taxa d’alcohol permesa, i un altre va ser denunciat a Ronda per conduir ebri i sense carnet. A més, es va negar a rebre assistència mèdica. Un altre xòfer va ser denunciat a Bisbe Ruano per conduir amb el carnet retirat.

tracking