SEGRE

Els embargaments hipotecaris seran amb 12 i 15 quotes impagades

Una construcció de pisos en una imatge d'arxiu.

Una construcció de pisos en una imatge d'arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’execució hipotecària o embargament en la nova Llei Hipotecària que tramita el Congrés serà a partir de dotze quotes impagades o el 3 % del capital prestat en la primera meitat de la vida del préstec, i s’ampliarà a quinze quotes i el 7 % en la segona meitat. Segons han acordat aquest dimarts la majoria dels ponents que tramiten la nova Llei Hipotecària, la clàusula de venciment anticipat dels préstecs s’ha ampliat de les nou quotes impagades (o 2 % del capital) que contemplava el projecte de llei aprovat sota el mandat de l’exministre Luis de Guindos, a dotze quotes, i de les dotze en el segon període de vida del préstec (o 4 % del capital) a quinze quotes.

Tanmateix, Unidos Podemos ha lamentat que la nova llei continuï incloent aquesta clàusula que, segons el diputat de la formació morada Rafael Mayoral, és abusiva i contrària a la jurisprudència europea. Mayoral ha insistit, en declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en la ponència, que el percentatge d’impagament per executar un immoble hauria de ser d’almenys el 10% del capital, tal com passa a Alemanya.

La nova llei contemplarà previsiblement una disposició transitòria primera que estableix com a regla general l’aplicació no retroactiva de les seues disposicions quan hi ha sentències fermes, el que -segons Podemos- podria abocar que desenes de milers d’execucions de desnonaments que estaven paralitzats poguessin reactivar-se.

tracking