SEGRE

URBANISME COMERÇ

La Sareb ingressa 8,3 milions per la venda del terreny per a l'àrea comercial de Torre Salses

Eurofund va fer efectiva la compra el desembre passat de dos finques de 140.000 metres quadrats en total || L’empresa espera completar els últims tràmits en quatre o cinc mesos i començar les obres

Vista de la zona de Torre Salses, entre la Bordeta i Magraners.

Vista de la zona de Torre Salses, entre la Bordeta i Magraners.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb o el banc dolent) ha ingressat 8, 3 milions per la venda a l’empresa Eurofund Parc Lleida dels terrenys per construir el centre comercial de 56.000 metres quadrats a Torres Sals, entre la Bordeta i Magraners, segons ha pogut saber aquest diari. El desembre passat, la firma va anunciar que havia fet efectiva la compra de les dos parcel·les on està previst el parc comercial de mitjanes i grans superfícies. Llavors va detallar que la superfície total de les finques adquirides és de 140.000 metres quadrats, dels quals 56.000 seran edificats (superfície bruta per llogar), i la resta es destinaran a aparcament, enjardinament i accessos. Eurofund estima que la inversió en la construcció del centre comercial serà de 80 milions d’euros.

Així mateix, la promotora de l’àrea comercial va firmar fa una mica més d’un mes amb la Paeria el conveni de gestió urbanística per executar el desdoblament i prolongació del vial de Víctor Torres, d’accés a la zona de Torre Salses, i la modificació de l’ordenació urbanística d’aquest sector, denominat SUR 42. L’empresa aportarà 1,2 milions dels 2,6 que costa el vial, avançarà 200.000 euros per prolongar el carrer Francesc Boldalba cap a Torre Salses i es compromet a participar amb 1,2 milions en el concurs públic que obrirà la Paeria per adquirir finques municipals.

Els carrers d’aquesta zona estan urbanitzats des del 2008, però la crisi va paralitzar llavors el projecte

Un portaveu de l’empresa promotora de l’àrea comercial va indicar que continuen tramitant amb l’ajuntament la modificació de la reparcel·lació i el projecte d’urbanització complementari. Va afegir que al febrer tenen previst sol·licitar a la Generalitat la llicència comercial i preveu que tots els tràmits estiguin completats en un termini d’entre quatre i cinc mesos. A partir d’aquell moment, podrien començar les obres del centre comercial.

Els carrers de Torre Salses (sector denominat SUR 42) estan urbanitzats des de l’any 2008, però just aleshores va començar la crisi i va deixar en paper mullat el macroprojecte que preveia entre la Bordeta i Magraners més d’un miler d’habitatges. La zona va ser urbanitzada per la firma local Batlle-Cervera, associada amb una immobiliària de Caixa Catalunya, entitat que va assumir posteriorment la titularitat del pla. Més tard, el 2013, al ser intervinguda la seua successora, Catalunya Banc, els terrenys van passar a mans de la Sareb, que ara els ha venut a Eurofund.

A la venda vint parcel·les en aquest sector per edificar habitatges

La Paeria té actualment a la venda una vintena de parcel·les al sector de Torre Salses per un import global d’1,1 milions d’euros, sense IVA, destinades a usos residencials i possibilitats d’edificació immediata. Totes les finques tenen un preu de 54.837,75 euros, també sense IVA, excepte una, que en costa 59.004. El termini de presentació d’ofertes finalitza el dia 12 de febrer i també estan a la venda un terreny al número 3 del carrer Narcís Monturiol per 252.482,49 euros i un altre ael número 15 del carrer Eucaliptus (la zona d’expansió de Ciutat Jardí), per un import de 36.033,04 euros.

tracking