SEGRE

BARRIS QUEIXES

Denuncien inseguretat, 'cruising' i sexe en un parc de Lleida

Una comunitat amb 150 pisos notifica per escrit a la Paeria que hi ha “alarma social” || Sara Mestres afirma que Urbana i Mossos “treballen sovint” en aquesta zona

Tram per a vianants al costat del riu on es practica sexe.

Tram per a vianants al costat del riu on es practica sexe.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una comunitat veïnal de 150 habitatges ubicats al passeig per a vianants entre l’accés al pont de Príncep de Viana i la passarel·la dels Camps Elisis denuncia que s’ha creat una “alarma social per la falta de seguretat ciutadana l’últim any i mig a la zona que ens envolta”. En una instància presentada a la Paeria a finals del mes de març, expliquen que “aquesta inseguretat la pateixen principalment les veïnes, que en diverses ocasions han estat assetjades sexualment o intimidades quan es fa fosc”.

Des de la Paeria, la regidora de Seguretat, Sara Mestres, va dir ahir que no “m’ha arribat l’escrit, però en aquesta zona treballen bastant sovint tant Urbana com Mossos d’Esquadra” i va dir que no “ens consta que hi hagi assetjament sexual, però si passa no vol dir que no hi treballem”.

Els veïns afirmen que es practica sexe entre desconeguts entre els arbustos i els bancs

Una veïna va explicar ahir que “per les nits es practica cruising”, una pràctica que consisteix a tenir sexe amb desconeguts en llocs públics. Va assenyalar que “homes s’amaguen entre els matolls i els cotxes del pàrquing per practicar sexe, encara que de vegades ho fan als bancs” i va afirmar que “fa una setmana vaig veure com deu homes mantenien relacions sexuals”. Va manifestar que “no és només aquesta pràctica, sinó que aprofiten per assetjar les dones. Dilluns passat, un home em va convidar que li practiqués sexe oral a crits i de manera reiterada”. Així mateix, va explicar que una vegada, un temporer va dormir al balcó d’un habitatge.

A l’escrit a l’ajuntament, els veïns denuncien que “la presència policial és nul·la, encara que en reiterades ocasions s’ha comunicat a la Guàrdia Urbana diferents incidents”. Sobre aquesta qüestió, la mateixa veïna va explicar que “hi ha hagut nombrosos intents de robatori”. A més, l’escrit assegura que “segons mesures efectuades per personal qualificat i amb luxímetres homologats, hem detectat que en un tram es registren valors de només 0,24 lux”, que segons els veïns està per sota de la normativa.

Davant d’aquesta situació, la comunitat demana a la Paeria que “s’insti la Guàrdia Urbana a incrementar la seua presència per millorar la seguretat, que se sol·liciti a la concessionària LleidaLlum la substitució dels fanals avariats”, a més d’elaborar un informe sobre la il·luminació i que se’ls comuniqui si els fanals actuals “compleixen amb els requisits il·legals”. La portaveu va lamentar que “la Paeria encara no ens hagi contestat”.

Tram per a vianants al costat del riu on es practica sexe.

Tram per a vianants al costat del riu on es practica sexe.SEGRE

tracking