SEGRE

COMERÇ URBANISME

Cent milions d'inversió per a Torre Salses, que preveu crear més de 400 llocs de treball

El projecte de l’àrea comercial de Torre Salses comptarà amb una inversió de cent milions d’euros, generarà 400 llocs de treball i les obres començaran aquest any per inaugurar-lo d’aquí a poc més de dos. La promotora Eurofund no lliga el projecte al futur de la Paeria, ja que “tenim els terrenys, els permisos i esperem la llicència comercial”.

Recreació virtual de l’espai que ocuparà el complex de Torre Salses al costat del vial Víctor Torres.

Recreació virtual de l’espai que ocuparà el complex de Torre Salses al costat del vial Víctor Torres.EUROFUND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de l’àrea comercial de Torre Salses tindrà una inversió de 100 milions d’euros, generarà un mínim de 400 llocs de treball fixos i les obres començaran aquest any per inaugurar el complex d’aquí a poc més de dos anys. Almenys així ho va assegurar ahir Salvador Arenere, responsable de comunicació, màrqueting i relacions institucionals d’Eurofund, la promotora que impulsa el complex, que va assenyalar que l’objectiu de la promotora és crear “el millor parc de superfícies mitjanes i lleure d’Espanya”.

Arenere va justificar el projecte assegurant que “Lleida i la seua província tenen la ràtio comercial més baixa de tot l’Estat i el nostre objectiu serà frenar l’èxode de compra física que fan els lleidatans, que ronda els cinc-cents milions d’euros anuals, fer front al comerç en línia i establir sinergies amb el comerç del centre de la ciutat per beneficiar-nos tots”. Aquest complex, de 55.000 metres quadrats, comptarà amb prop d’una trentena de comerços de mitjana superfície, 2.510 places d’aparcament i les obres generaran un altre centenar de llocs de treball.De moment, ja té el primer operador lligat, supermercats Bonpreu.

“Volíem que el primer operador que confirmés la seua presència fos una marca local”, va apuntar el directiu d’Eurofund, que va precisar que “volem que tots els operadors siguin de referència al seu sector i estaríem encantats que en vinguessin més de locals”. Així mateix, Arenere considera que el territori té prou potencial perquè Torre Salses, l’Eix i el pla de l’estació puguin coexistir.

Un dels aspectes que més incertesa generen al voltant del projecte de Torre Salses és si perilla o no la seua construcció si hi ha un canvi de govern a l’ajuntament de Lleida a les eleccions d’aquest diumenge, ja que la majoria de partits, a excepció del PSC i Ciutadans, estan en contra d’aquest projecte comercial situat entre la Bordeta i els Magraners.

Arenere recalca que “el sòl està ordenat, comptem amb tots els permisos tant municipals com els de la Generalitat, vam adquirir els terrenys, vam contribuir amb els nostres recursos a fer el vial d’accés al complex i la ciutadania. A partir d’aquí, poc més a dir”. Paral·lelament, va qualificar de “desinformació” les acusacions d’alguns partits que vinculen Eurofund amb paradisos fiscals com Luxemburg o les illes Verges britàniques. “Formen part de la Unió Europea, ja no són paradisos fiscals i aporten estabilitat política i seguretat jurídica”, va assenyalar Arenere.

“Els grans despatxos i fons d’inversió són allà i has d’anar a aquests llocs a buscar finançament”, va assegurar. Així mateix, va afegir que els únics socis del projecte són Eurofund i l’empresari local Albert Simó i que “el nostre desig és fer les coses bé i complint la llei”, i va recalcar que “quan vam comprar els terrenys a la Sareb vam haver de passar un protocol molt exigent i rígid i vam obtenir tots els permisos”.

“Les associacions veïnals pròximes estan encantades amb el projecte”

Un dels principals motius pels quals Eurofund vol tirar endavant Torre Salses és la baixa ràtio comercial que hi ha a la província malgrat el potencial amb què compta el territori. A banda d’aquests indicadors econòmics, Arenere recalca que “les associacions de veïns que són a prop del complex de Torre Salses estan encantades amb el projecte i així ens ho han fet saber a les reunions que hem mantingut”. Així mateix, el directiu d’Eurofund subratlla que estan fent una enquesta a un miler de lleidatans per saber si la ciutadania dóna suport al projecte o no. “De les 150 persones que portem, el 87% vol Torre Salses, i he mantingut reunions amb tots els partits polítics i entitats empresarials per explicar-los el nostre projecte.” Així mateix, va recalcar que la voluntat de Torre Salses és la de “fer créixer, evolucionar i millorar Lleida i la seua comarca”.

tracking