SEGRE

URBANISME COMERÇ

Patronal, comerços i particulars registren almenys 669 al·legacions contra Torre Salses

Protesten contra la reparcel·lació dels terrenys del complex i adverteixen que l’Eix quedarà “desert”

Pimec, la Cambra de Comerç i Hostaleria van presentar quatre al·legacions conjuntes contra el pla.

Pimec, la Cambra de Comerç i Hostaleria van presentar quatre al·legacions conjuntes contra el pla.CÁMARA DE COMERCIO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de reparcel·lació dels terrenys en què està previst construir la zona comercial de Torre Salses ha rebut almenys 669 al·legacions per part de les associacions de comerciants, particulars i entitats d’altres municipis, com Balaguer. El termini per presentar objeccions al projecte va expirar ahir però encara poden rebre’s al·legacions si es van enviar per correu. El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, va explicar que ahir al migdia se n’havien registrat més de mig miler i que “ara s’enviaran a la junta de compensació i aquesta decidirà quines al·legacions admet a tràmit”.

Les objeccions les van presentar des de petits comerciants i particulars fins a les principals patronals i associacions del sector. Així mateix, la majoria d’aquestes reclamacions corresponien a petits comerciants i particulars, que van sumar 665 al·legacions, algunes d’arribades des de Mollerussa. Una de les que han reclamat, Mercè Trepat, va explicar que molts petits comerços de l’Eix i del centre de la ciutat han optat per presentar-les individualment. Va subratllar que estan en contra del projecte “perquè deixarà l’Eix buit” i va afirmar que “el grup d’Inditex es traslladarà a Torre Salses, cosa que ens farà molt mal”. La comercianta va afegir que no només van al·legar al projecte propietaris de Lleida, sinó que també ho van fer comerciants de Balaguer i de Mollerussa. La presidenta de l’associació de comerciants de Balaguer, Carme Boneu, va confirmar que “ens hem afegit a les queixes presentades per Pimec, la Cambra i Hostaleria”. Aquestes tres entitats van presentar quatre al·legacions més, en les quals criticaven que el preu del solar es vengués a 304 euros per metre quadrat quan els terrenys d’aquest tipus acostumen a vendre’s a partir dels 526 euros.

El president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, va assenyalar que “el que critiquem és que el projecte sigui un centre comercial i tingui aquest format”.

Pimec, la Cambra de Comerç i Hostaleria van presentar quatre al·legacions conjuntes contra el pla.

Pimec, la Cambra de Comerç i Hostaleria van presentar quatre al·legacions conjuntes contra el pla.CÁMARA DE COMERCIO

tracking