SEGRE

PAERIA NORMATIVA

Entra en vigor la nova ordenança de Lleida que facilita obrir centres de culte

Amb ampliació d'aforaments i menys restriccions || La mesquita d'Alfred Perenya i l'església de l'antic Bricorama podran funcionar si fan les obres necessàries

En aquest local d’Alfred Perenya està prevista una mesquita.

En aquest local d’Alfred Perenya està prevista una mesquita.SEGRE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Avui entra en vigor la nova ordenança d’establiments de pública concurrència que regula, entre altres aspectes, l’obertura de centres de culte i que facilita la instal·lació d’oratoris de petita mida i de qualsevol confessió al nucli urbà. Els principals canvis que inclou estan centrats en els aforaments i en la ubicació dels temples, ja que l’ordenança actual era molt restrictiva en determinats aspectes, segons l’equip de govern.En primer lloc, s’amplia l’aforament màxim dels oratoris integrats a la trama urbana i que no siguin en edificis aïllats de cent a dos-centes persones. Per un altre costat, també s’elimina l’obligació que hi havia fins ara que els temples amb un aforament de menys de dos-centes persones havien de tenir un determinat nombre de places d’aparcament.

Quant a les limitacions que sí que es mantenen de l’ordenança que ara decau, figuren que hi haurà d’haver una distància mínima de 150 metres entre els centres que siguin del mateix culte i de 100 entre els de diferents confessions. Així mateix, continua vigent el punt que estableix que no es podrà obrir cap temple en carrers la vorera dels quals tingui menys de tres metres d’amplada, però obre la possibilitat d’ampliar les voreres a costa de places d’aparcament “susceptibles de ser anul·lades” per d’aquesta manera poder obrir un centre de culte.D’altra banda, la nova normativa determina que no serà possible obrir un centre de culte en un carrer per als vianants, la qual cosa ha convertit en inviable el projecte per obrir una mesquita al carrer Nord. Quant a la prevista al número 63 d’Alfred Perenya i a l’església evangèlica del número 2 del carrer Pere de Cavassèquia, a l’antic Bricorama, la Paeria va assenyalar ahir que sí que podran obrir sempre que duguin a terme les obres necessàries per poder garantir-ne la seguretat. Precisament, la d’Alfred Perenya va obrir sense tenir permís el mes de gener passat i la Paeria la va clausurar.

Veto a un temple evangèlic a la Mariola per no complir la norma

L’ajuntament ha denegat el permís a l’església evangèlica Nacer de Nuevo per obrir un centre de culte al número 43 del carrer Indíbil i Mandoni, a la Mariola, precisament perquè no compleix la nova ordenança que avui entra en vigor. L’entitat va presentar els permisos per obrir l’oratori el passat dia 28 de desembre i els serveis tècnics van visitar el local el passat 17 de febrer.

Aquell dia van comprovar que el local “es troba a la planta baixa de l’edifici, amb una vorera de dos metres d’ample”, una circumstància que, segons l’ordenança vigent fins ara i la nova, impedeix poder obrir l’oratori, atès que l’ample mínim ha de ser d’almenys tres metres. Per això, els tècnics ho van veure “il·legalitzable”, van emetre un informe desfavorable i la Paeria n’ha vetat l’obertura.

tracking