SEGRE

EQUIPAMENTS CENTRES DE CULTE

La Paeria de Lleida clausura per il·legals una església evangèlica i un local islàmic

La primera, a Pardinyes, per vulnerar la normativa de seguretat i el segon, a la Bordeta, per falta de documentació || Resolucions amb caràcter definitiu

El temple evangèlic Catedral de la Família ocupava part de l’antic establiment Bricorama.

El temple evangèlic Catedral de la Família ocupava part de l’antic establiment Bricorama.MAGDALENA ALTISENT

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha ordenat la clausura immediata d’una església evangèlica a Pardinyes perquè el local no compleix les condicions de seguretat obligatòries i ha deixat sense efecte per falta de documentació la petició d’obertura d’un local religiós islàmic a la Bordeta, al qual també li imposa el cessament de l’activitat. L’ordre de clausura correspon al temple de 242,24 metres quadrats que l’església evangèlica Catedral de la Família havia habilitat al número 2 del carrer Pere Cavassèquia, al local de l’antic Bricorama. Aquesta entitat va demanar la llicència al novembre passat i al desembre la Paeria ja va ordenar la suspensió de la seua activitat perquè, segons un informe dels tècnics municipals, hi havia “un risc per a les persones”, i li donava un mes per acreditar que havia resolt totes les incidències.

Al febrer, aquesta comunitat evangèlica va aportar un certificat tècnic indicant que complia tots els requisits exigits. No obstant, un informe d’Enginyers Lleida –col·legi professional que té un conveni de col·laboració amb l’ajuntament– va concloure que “no s’acredita el compliment de tots els requisits exigits”, extrem en el qual es va ratificar després que l’entitat presentés més documentació. Per això, la Paeria ha acabat decretant “el cessament definitiu” de l’activitat.

El local religiós musulmà és de la Comunitat Islàmica de la Bordeta, que fa any i mig va presentar a la Paeria la comunicació prèvia per implantar “una activitat religiosa” al local situat al número 5 del carrer Antoni Solé. La Paeria el va instar ja aleshores a aportar més documentació perquè, entre altres qüestions, ni tan sols especificava quina activitat religiosa volia desenvolupar, ni tampoc hi havia cap projecte tècnic ni certificat de compliment de la normativa vigent. Tanmateix, el termini concedit per reparar aquestes deficiències va acabar sense que aquesta comunitat islàmica ho fes.

Per això, ja fa gairebé un any el consistori va dictar una proposta de resolució per deixar sense efecte la petició de permís i ordenar el cessament de l’activitat, cosa que va notificar a l’entitat. Finalment, fa unes setmanes, després que aquesta comunitat musulmana tampoc hagués presentat cap al·legació ni documentació addicional, va deixar sense efecte de forma definitiva la comunicació prèvia presentada el gener del 2021 per obrir aquest local religiós i va decretar la clausura de l’activitat. Segons veïns del barri, el local segueix en funcionament.

tracking