SEGRE

COL·LECTIUS RELIGIÓ

Un cisma intern deixa sense el Palau de Vidre la principal comunitat musulmana de Lleida

Deu 3 mesos de lloguer, el contracte amb la Fira ha vençut i el conflicte impedeix renovar-lo || La directiva d'Ibn Hazm culpa l'imam i aquest i els seus seguidors repliquen que hi ha mala gestió i negligències

Musulmans resant al recinte firal divendres passat al no poder utilitzar el Palau de Vidre.

Musulmans resant al recinte firal divendres passat al no poder utilitzar el Palau de Vidre.JORDI ECHERARRIA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un conflicte intern a la comunitat islàmica Ibn Hazm ha provocat que s’hagi quedat sense poder utilitzar el Palau de Vidre, lloc que els últims anys utilitzava com a mesquita. El principal motiu d’aquest cisma en aquesta entitat musulmana, la més gran de la ciutat, es deu a un enfrontament entre l’actual directiva i l’imam Abdelwahhab Houzi i els seus seguidors, que ha impedit poder prorrogar el lloguer del Palau de Vidre. Aquests últims han acusat dos membres de la junta d’haver-se “autoproclamat” els seus representants oficials, de no haver estat elegits per majoria i diuen que van assumir els comandaments de l’entitat religiosa “sense convocar cap assemblea ni ser elegits per la comunitat, sinó que van aprofitar els seus càrrecs i van transformar legalment l’associació, posant-se a si mateixos com els representants oficials i eliminant els altres”.

També assenyalen que són els responsables d’haver perdut l’arrendament del Palau de Vidre al no haver negociat amb Fira de Lleida, la titular d’aquest edifici, motiu pel qual van haver de resar divendres passat sota una coberta dels Camps Elisis. Finalment, també els acusen de deure quatre mesos de lloguer, i que “es neguen a abonar-lo, malgrat que en el compte de l’associació, a la qual tenen ells accés, hi ha prou diners”. En resposta, membres de la directiva d’Ibn Hazm van entregar a aquest diari les actes de les assemblees que van celebrar de forma extraordinària el setembre del 2021 en les quals es va acordar per unanimitat elegir una nova junta en què es relegava els membres que havien comès “una mala gestió” i van destacar que són els que ara els acusen de males pràctiques.

Al seu torn, van recordar que Houzi “va fer una col·lecta de diners entre els membres de la comunitat al·legant que era per pagar el lloguer del Palau de Vidre, però ningú de la junta, ni tan sols el president, sap què s’ha fet amb els diners ni on són, a més que l’imam no pot gestionar res del lloguer del pavelló perquè no és membre de la directiva de la comunitat Ibn Hazm”.Per la seua part, el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, va confirmar que la comunitat Ibn Hazm actualment “no té vigent cap lloguer pel Palau de Vidre” i va reconèixer que deu tres mesos. No obstant, va precisar que “hi ha el compromís que, una vegada es firmi un altre lloguer, que amb total seguretat es farà tard o d’hora, s’abonarà a l’instant el deute pendent”. Oró va recalcar que “la firma del contracte de lloguer és amb la comunitat Ibn Hazm, i entenem que és un problema que han de solucionar entre ells”.Fins ara pagaven 1.977 euros al mes per utilitzar el Palau de Vidre, per la qual cosa el deute total és de gairebé 6.000.

Aquesta comunitat resa allà des del 2012 després que el 2010 la Paeria tanqués la mesquita carrer del Nord, inaugurada el 2001, al superar l’aforament permès.

La Urbana aixeca acta per resar a la Fira sense permís

Al no disposar del Palau de Vidre, part de la comunitat musulmana Ibn Hazm va celebrar divendres la pregària al recinte firal sota una coberta. Una cerimònia per a la qual no tenien permís, per la qual cosa la Guàrdia Urbana va aixecar acta.

Els dies 23 i 30 de setembre la Paeria els va deixar resar al pavelló de Magraners. Houzi, líder dels que van resar a la Fira, va ser imam del 1997 al 2014 i va tornar el 2017. En el seu moment va ser considerat salafista radical.

tracking