EQUIPAMENTS PATRIMONI
El molí de Sant Anastasi de la Bordeta, recuperat com a museu
L'ajuntament inaugura la rehabilitació d'aquest edifici del segle XIII i els seus nous usos || És el més antic de la Bordeta
L’històric molí de Sant Anastasi de la Bordeta va reobrir ahir les portes després de mesos de rehabilitació per formar part del Museu de l’Aigua. Un edifici que data del segle XIII, el més antic del barri, i que es va restaurar després que una entitat de la Bordeta plantegés recuperar-lo com a museu. Aquest molí fariner, que funcionava gràcies a un salt d’aigua de la séquia de Fontanet, ja es va reformar al segle XX, el va adquirir la Paeria el 1995, uns anys després es va restaurar parcialment i ara servirà per donar a conèixer com funcionava el molí, els seus usos i la influència que va tenir per a l’agricultura de la ciutat, a més de comptar amb espais i sales per a les entitats del barri.
La inauguració va anar a càrrec de l’alcalde, Miquel Pueyo, que va recalcar que el molí “és un dels símbols de la Bordeta i volem que sigui un espai obert per a tots els veïns”. Va anunciar que obrirà els diumenges i festius d’11.00 a 14.00 hores a partir del 2023, “quan col·locarem una reproducció de la placa de Sant Anastasi que antigament decorava el molí”. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va detallar que les obres han consistit a instal·lar la climatització i la xarxa d’aigua, legalitzar la instal·lació elèctrica i el tancament de dos obertures a la segona i tercera planta.
Postius va afegir que “hem recuperat peces antigues del molí i l’objectiu és trobar les peces que falten per posar-lo en marxa i mostrar com funcionava un edifici d’aquestes característiques”. Finalment, l’edil de Cultura, Jaume Rutllant, va recordar que el molí de Sant Anastasi “forma part del nostre passat i del nostre futur, ja que aspirem ser capital agrobiotecnològica”.Quan va acabar la inauguració, un veí va retreure a l’alcalde el mal estat dels carrers de la Bordeta i va exigir una solució immediata.