SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Educació aparta de la docència el professor de Lleida acusat d'abusos

Està previst que s'incorpori als serveis territorials per a tasques administratives || La Fiscalia sol·licita dos anys i mig de presó i la presumpta víctima, tres

La consellera, Anna Simó, dilluns passat quan va anunciar que s’estaven plantejant mesures.

La consellera, Anna Simó, dilluns passat quan va anunciar que s’estaven plantejant mesures.EDUCACIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d’Educació ha apartat de la docència el professor de Filosofia lleidatà H.H.A. acusat d’abusar sexualment d’una adolescent l’agost del 2020, exalumna seua, segons ha pogut saber SEGRE de fonts solvents. Està previst que s’incorpori als serveis territorials de la conselleria i desenvolupi tasques administratives. Val a recordar que el docent està pendent de judici –encara no s’ha assenyalat la data– i la Fiscalia sol·licita una condemna de dos anys i mig de presó i l’exalumna, que exerceix l’acusació particular, tres anys. Des que SEGRE va destapar el cas, Educació sempre havia mantingut que, a l’estar el cas judicialitzat, prevalia la presumpció d’innocència i la de no vulnerar cap dels drets del docent. La conselleria ha pres aquesta decisió després que dilluns Eldiario.es publiqués que el departament ha aconseguit una plaça com a professor funcionari de carrera.

La Generalitat el va incloure el 21 de juliol a la llista per entrar a formar part dels acceptats en el concurs de mèrits per ser funcionari. El curs passat va estar a l’institut Ronda i estava previst que al setembre s’incorporés a l’institut La Mitjana. La màxima responsable del departament, Anna Simó, va explicar dilluns passat que Inspecció educativa i de serveis estaven estudiant “mesures cautelars com un canvi de destinació o de funcions”, i va defensar que “el departament té aquesta potestat més enllà de la decisió del jutge”. Simó va explicar que la conselleria “té una nova mirada sobre el que significa la violència en els centres educatius i els presumptes abusos”. Finalment, va mostrar el suport cap a “tots els alumnes que hagin denunciat i hagin estat exposats a situacions de violència”. L’investigat és un exprofessor de l’institut Màrius Torres.

La jove, que havia estat alumna de l’acusat, va denunciar el cas l’agost del 2020 davant dels Mossos d’Esquadra. Segons la denunciant, el docent la va citar al seu domicili per entregar-li uns llibres i que “amb el pretext de fer-li un massatge, l’acusat li va grapejar els pits”. La Fiscalia veu delicte i demana una condemna de dos anys i mig de presó. El judici encara no té data.

tracking