SEGRE

POLÍTICA

JxC demana la dimissió de la degana del Col·legi d’Advocats i la CUP critica falta de respecte a presos

A través del micro de Torrent, encara obert, es va poder escoltar la degana del Col·legi d’Advocats, Maria Eugènia Gay, reprendre el president del Parlament pel seu discurs

JxC demana la dimissió de la degana del Col·legi d'Advocats i la CUP critica falta de respecte a presos

JxC demana la dimissió de la degana del Col·legi d'Advocats i la CUP critica falta de respecte a presosEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els diputats de Junts per Catalunya Quim Torra i Elsa Artadi han demanat la dimissió de la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Maria Eugènia Gay, per "renyar" el president del Parlament, Roger Torrent, mentre que la CUP ha criticat la "falta de respecte" cap als "presos polítics".

La cúpula judicial de Catalunya va plantar ahir el president del Parlament català quan aquest denunciava l’existència de "presos polítics" en el seu discurs d’intervenció en la tradicional cerimònia d’homenatge a l’advocacia catalana, en presència del ministre de Justícia.

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, el president de l’Audiència de Barcelona, Antonio Recio, el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, i la fiscal provincial de Barcelona, Concha Talón, van ser els primers en abandonar la sala.

A través del micro de Torrent, encara obert, es va poder escoltar la degana del Col·legi d’Advocats, Maria Eugènia Gay, reprendre el president del Parlament pel seu discurs: "no era la idea, no era la idea, president, l’ha liat, moltes gràcies," li va dir.

El plante a Torrent i la paraules de la degana del Col·legi d’Advocats han provocat reaccions a les files independentistes a través de twitter.

Així, Quim Torra ha demanat la "dimissió immediata" de Maria Eugènia Gay per "renyar" la segona autoritat de Catalunya per "defensar els presos polítics".

Una petició a què s’ha afegit poc després, també a través del seu compte de twitter, la diputada Elsa Artadi pel "menyspreu" cap a les institucions catalanes i per "l’enorme falta d’humanitat": "El subscric -la petició de dimissió de la degana", ha agregat.

Per la seua part, el diputat de la CUP Vidal Aragonés ha manifestat "tot el rebuig per qui no respecta als presos polítics" ni "respecta la denúncia per la vulneració de drets fonamentals".

tracking