SEGRE

POLÍTICA

La degana dels advocats de Barcelona demana que la llibertat expressió es faci amb respecte

Després de les crítiques per reprendre el president del Parlament

La degana dels advocats de Barcelona demana que la llibertat expressió es faci amb respecte

La degana dels advocats de Barcelona demana que la llibertat expressió es faci amb respecteEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Maria Eugènia Gay, ha sortit al pas a les crítiques des de sectors independentistes per afirmar que, davant de les opinions del president del Parlament abocades divendres, vol deixar clar el seu suport a la llibertat d’expressió però amb "el respecte a causa dels assistents" en l’acte d’ahir.

En un comunicat, Gay s’ha referit als fets ocorreguts en el marc dels actes de commemoració de la Festivitat de Sant Raimon de Penyafort, quan la cúpula judicial de Catalunya va plantar el president del Parlament, Roger Torrent, quan aquest denunciava l’existència de "presos polítics" en el seu discurs d’intervenció en la tradicional cerimònia d’homenatge a l’advocacia catalana, en presència del ministre de Justícia.

A través del micròfon de Torrent, encara obert, es va poder escoltar la degana del Col·legi d’Advocats reprendre el president del Parlament pel seu discurs: "no era la idea, no era la idea, president, l’ha lligat, moltes gràcies".

A això s’han acollit diferents representants de sectors independentistes i alguns advocats per criticar Maria Eugència Gay. Per exemple, els diputats de JxCat Quim Torra i Esla Artadi han demanat la dimissió de la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona per "renyar" el president del Parlament, Roger Torrent, mentre que la CUP ha denunciat "falta de respecte".

En la nota, Gay ha recordat que el Col·legi d’Advocats és "la casa de tota l’advocacia i seu de la concòrdia i diàleg" i que la invitació a les institucions a actes com el d’ahir és "perquè puguin participar d’aquest homenatge i com a expressió de la importància que té la nostra professió en la societat".

"Aquesta participació es dóna respectant de manera total i absoluta la llibertat d’expressió sense més límits que guardar els temps atorgats per permetre que la sessió es desenvolupi amb normalitat i el respecte a causa dels assistents. Aquesta va ser la meua intenció en totes les meues intervencions durant l’acte", ha afegit Gay.

La degana ha demanat de tornar el protagonisme "als companys que celebraven el seu aniversari i recordem aquests actes com el que han estat, un espai de companyonia".

tracking