SEGRE

POLÍTICA MOBILITZACIONS

Groc a pesar de Millo

El color que simbolitza la protesta per l’empresonament de líders independentistes s’estén a llocs inèdits || Després d’una setmana en la qual ha tornat a estar en el punt de mira de PP i Ciutadans

Carrer encatifat de groc en favor dels presos a les Borges.

Carrer encatifat de groc en favor dels presos a les Borges.Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El groc va tenyir ahir els carrers de diversos municipis de Lleida i la resta de Catalunya, després d’una setmana en què el color que simbolitza la protesta contra l’empresonament de líders independentistes ha estat de nou en el punt de mira de Partit Popular i Ciutadans. Els actes sota el lema “llibertat presos polítics” es van succeir després que, dimarts, el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, reclamés als ajuntaments mantenir la “neutralitat als espais públics” i que el Parlament suspengués el ple divendres quan el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, va retirar un llaç dels escons del Govern. La resposta de l’ANC, Òmnium i els CDR ha estat més groc i a més en llocs inèdits.

D’aquesta manera, de la font ornamental davant la subdelegació del Govern a Lleida brollava ahir aigua tenyida de groc i nombrosos veïns van anar-hi a fer-se fotos. A les Borges Blanques, la substitució de la placa de la plaça Constitució per la nova denominació d’1 d’Octubre va ser precedida per activitats del CDR de la localitat que van incloure encatifar de groc tot un carrer. Tremp, per la seua part, va acollir un acte per recaptar fons en favor de les famílies dels presos.

D’altra banda, el Tribunal Constitucional considera que els que estan en presó preventiva no es troben en plena possessió dels seus drets polítics, ja que la privació de llibertat suposa per principi limitar aquests i altres drets. Aquesta afirmació arriba quan es planteja el nomenament com consellers de Jordi Turull i Josep Rull, els dos en aquesta situació. En un altre ordre, Cs va denunciar que desconeguts van tacar amb pintura groga la seu a Barcelona.

Carrer encatifat de groc en favor dels presos a les Borges.

Carrer encatifat de groc en favor dels presos a les Borges.LLEONARD DELSHAMS

tracking