SEGRE

PARTITS

El PDeCAT inicia un debat intern sobre JxCat que acabarà el 20 de setembre

David Bonvehí ha destacat que els últims resultats electorals de JxCat "no són del tot satisfactoris"

El PDeCAT inicia un debat intern sobre JxCat que acabarà el 20 de setembre

El PDeCAT inicia un debat intern sobre JxCat que acabarà el 20 de setembreEFE/Andreu Dalmau

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell nacional del PDeCAT ha aprovat aquest dissabte la proposta de la direcció d’obrir un període de debat intern fins el 20 de setembre, en les seues agrupacions sectorials i territorials, per recollir propostes dels associats sobre l’ordenació de l’espai de JxCat.

El president del Partit Demòcrata, David Bonvehí, ha destacat, en el seu discurs obert als mitjans en el consell nacional, que els últims resultats electorals de JxCat -marca amb què s’ha presentat PDeCAT- "no són del tot satisfactoris" i que és necessària una "reflexió profunda sobre l’evolució" l’espai postconvergent.

Tot això en ple procés d’ordenació d’aquest espai polític en el qual conflueixen el PDeCAT (el partit hereu de CDC), JxCat (la marca electoral creada per Carles Puigdemont presenti ja en totes les institucions després dels comicis de la primavera passada), i la Crida Nacional per la República (l’associació creada pel mateix expresident català juntament amb el pres Jordi Sànchez).

En aquest context, el consell nacional del PDeCAT ha avalat la proposta de Bonvehí d’obrir fins el 20 de setembre un procés participatiu amb debats interns en les diferents agrupacions del partit perquè la direcció pugui conèixer l’opinió de les bases, abans d’adoptar una posició clara sobre la reordenació de l’espai de JxCat.

Bonvehí ha considerat que "la direcció no ha de proposar res de cara a futur sense abans escoltar els associats" i, davant pressions externes de l’entorn més pròxim Carles Puigdemont procliu a dissoldre al Partit Demòcrata, ha volgut remarcar que el PDeCAT té la seua autonomia.

"Crec que som prou grans tots per prendre decisions com a projecte polític i hem de fer-ho de forma pausada", ha assenyalat.

Entre les qüestions que es debatran en aquest procés participatiu, segons Bonvehí, figuraran si el PDeCAT ha de "comptar amb altres actors polítics" o com els militants s’imaginen "el partit de cara al futur".

El president de la formació hereva de CDC ha comanda que en aquests debats interns hi hagi "obertura de mires i responsabilitat a l’hora de proposar solucions viables per fer més gran aquest projecte".

La posició que les bases i la direcció acabin consensuant d’aquí al 20 de setembre serà important sobre l’esdevenir de JxCat, si bé aquest espai és més ampli que el PDeCAT i alguns dels dirigents més influents i pròxims a Puigdemont, com Laura Borràs o Elsa Artadi, no són ni tan sols militants d’aquesta formació.

Al consell nacional d’aquest dissabte tampoc no ha acudit la que és vicepresidenta del PDeCAT i diputada en el Congrés, Miriam Nogueras, allunyada de la línia política de David Bonvehí i del sector moderat del Partit Demòcrata.

El PDeCAT inicia un debat intern sobre JxCat que acabarà el 20 de setembre

El PDeCAT inicia un debat intern sobre JxCat que acabarà el 20 de setembreEFE/Andreu Dalmau

tracking