SEGRE

Francesco Comparetto: «Vull continuar el somni que tenia el meu pare»

Aviat farà tres anys que va heretar una de les acadèmies més importants de Lleida. Amb experiència com a docent, no va dubtar a aventurar-se en la direcció del centre, que ara celebra els trenta anys de vida. Parlem amb Francesco Comparetto

Francesco Comparetto: «Vull continuar el somni que tenia el meu pare»

Francesco Comparetto: «Vull continuar el somni que tenia el meu pare»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ets segona generació d’un negoci que ara celebra els trenta anys de vida. Què se sent?

Orgull. El meu pare va fundar l’acadèmia fa trenta anys i jo en tinc vint-i-vuit, per tant sempre ha format part de la meva vida. Sento, més que una innegable responsabilitat, moltes ganes de continuar el somni que tenia el meu pare.

La vostra acadèmia és una de les ‘big four’ d’àmbit lleidatà...

Juguem en una competició que és inevitable, però no negativa. Nosaltres estem molt segurs de la feina que fem i de la nostra manera de treballar. No venem mètodes miraculosos en l’aprenentatge de l’anglès. Oferim un gran servei, molta organització i molta cura perquè l’experiència dels nostres alumnes sigui el més satisfactòria possible. A més, tenim un equip docent amb professionals amb més de quinze anys d’experiència.

Oferiu cursos per a totes les edats?

Sí, i enguany estrenem els grups de babies, classes per a petits, de P2 a P5. Són classes d’una hora a la setmana en què s’ho passen pipa! D’altra banda, la majoria de cursos són de dos classes a la setmana, amb un ampli ventall d’horaris, cursos i serveis. També oferim classes particulars personalitzades, cursos a empreses, extraescolars i intensius per preparar exàmens oficials i fins i tot estades en anglès.

Sou un equip gran i jove. Com us gestioneu i coordineu?

Som un equip jove, però amb una part de l’equip amb molts anys a la casa. Per a alguns som una feina que fa de trampolí, per acabar treballant en escoles i instituts, però m’encanta donar l’oportunitat de treballar a gent jove. La clau és conèixer la gent que forma aquest equip. Conèixer quines son les seves virtuts i punts forts per intentar donar-los el grup i nivell on millor poden demostrar tot el seu potencial. Tot i que hi ha molta feina, saber que tots treballem en la mateixa direcció fa que sigui molt més fàcil.

És difícil aconseguir professorat amb talent per poder oferir el nivell de servei que exigiu?

No penso que sigui difícil. És més difícil haver de dir que no a bons docents! Durant el procés de selecció busquem la passió que tot professor ha de tenir. L’equip que formem part d’English Study Centre estem qualificats per a l’ensenyament de l’anglès i, a part, tenim un coneixement de la llengua anglesa excel·lent i sobretot la voluntat de voler ensenyar.

Amb el canvi generacional, esteu plantejant ampliar el ‘portfolio’ de serveis que oferireu?

El número de serveis que oferim és tan extens que moltes bones idees que ens van sorgint les tenim arxivades, i crec que el nostre equip seria capaç d’organitzar qualsevol cosa que tingui a veure amb l’ensenyament de l’anglès. Ara tenim ganes de promoure més cursos intensius durant tot el curs, no només a l’estiu, com hem fet fins ara.

Celebreu els primers trenta anys. Com et planteges els propers trenta?

M’agradaria que English Study Centre continués sent una acadèmia de referencia a Lleida. No descarto res, ni possibles ampliacions ni nous centres fora de Lleida, ni oferir nous idiomes. Que tot el que estigui vinculat amb el nom d’English Study Centre vagi lligat a la qualitat i el rigor amb què treballem.

Algun consell per als joves que estiguin en la teva situació de transició en el negoci familiar?

El més important és fer una feina que t’agrada. A mi m’encanta l’ensenyament de l’anglès i fa deu anys que hi treballo, per tant no va ser una transició que m’obligués a fer una feina que no m’agradava. Desafortunadament va ser una transició, ara farà tres anys, abrupta i dolorosa. El millor consell me’l va donar la meva mare el primer dia que exercia de director: “Cometràs errors i faràs coses pitjor de com les feia el teu pare, però sobretot recorda que faràs coses molt millor que ell, simplement sigues tu mateix.”

Has assistit a diversos actes de PIMEC Joves Lleida. Què en destacaries?

Doncs sempre que he assistit als actes organitzats per PIMEC m’he trobat amb un grup on joves empresaris i emprenedors ens podem conèixer per compartir dubtes i experiències, i són sempre una manera diferent i entretinguda per establir nous contactes entre empreses de la zona. El que més m’agrada de PIMEC Joves és la voluntat de ser una eina d’ajuda i acompanyament per a tots i totes els que en formem part.

tracking