SEGRE

TECNOLÒGIA

LG Electronics deixa de fabricar telèfons

En veure’s incapaç de competir

Telèfon enrotllable de LG.

LG Electronics deixa de fabricar telèfonsEP

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

LG Electronics, que va arribar a ser tercer fabricant mundial de telèfons mòbils, ja no produirà més aquest tipus de tecnologia després d’acumular aquest segment uns 4.400 milions de dòlars (3.750 milions d’euros) en pèrdues en els últims cinc anys.

L’empresa sud-coreana, que té una planta al Brasil, va comunicar la decisió indicant que abandona l’"increïblement competitiu sector de la telefonia mòbil" per centrar-se en altres espais que considera més rendibles.

Entre els segments en els quals veu potencial i espera centrar els seus recursos figuren els components per a vehicles elèctrics, la futura tecnologia 6G, la robòtica, la domòtica o la intel·ligència artificial, segons va explicar la companyia amb seu a Seül en un escrit publicat avui.

La decisió promet afectar directament a les operacions de la planta que LG té en el municipi de Taubaté (estat de São Paulo), on en té uns 1.000 treballadors que es dediquen a acoblar smartphones, pantalles i ordinadors portàtils.

Davant dels rumors sobre el tancament del negoci de telefonia de LG que s’han produït en les últimes setmanes, els representants sindicals d’aquesta fàbrica ja van indicar en el seu moment a mitjans de São Paulo que temen pel futur d’uns 400 d’aquests llocs de treball.

L’empresa sud-coreana es va limitar a assenyalar que "treballarà conjuntament amb proveïdors i socis durant tot el procés de tancament del nostre negoci de telèfons mòbils" i que "els detalls relacionats amb llocs de treball es determinaran a nivell local".

Ja feia temps la tecnològica que reorganitzava el personal de la seua branca de telefonia i el destinava a altres segments menys deficitaris.

En els últims anys, LG havia centrat gairebé tots els seus recursos fabrils de la divisió de Comunicacions Mòbils al Vietnam i, a més d’al Brasil, mantenia algunes operacions a l’Índia i la Xina.

Mitjans sud-coreans van indicar, citant fonts properes a l’assumpte, que abans d’adoptar aquesta decisió la companyia va buscar vendre, sense èxit, el seu negoci al conglomerat vietnamita Vingroup, a més del grup Volkswagen.

Després d’anunciar el tancament LG va indicar que el seu inventari de smartphones actualment disponible seguirà a la venda i que "brindarà suport quant a servei i actualitzacions de software per als clients dels productes mòbils existents durant un període de temps que variarà segons la regió".

LG preveu "que la liquidació del negoci de telefonia mòbil es completi per al 31 de juliol, encara que inventaris d’alguns models existents encara podrien estar disponibles després d’aquesta data."

De cara al futur, la companyia promet continuar fent ús de les "tecnologies centrals desenvolupades durant les dos dècades d’operacions comercials amb mòbils" per aplicar-les a "productes existents i futurs".

Es dona per fet que la seua sortida d’aquest mercat suposarà una caiguda a curt termini de la seua facturació, però molts analistes sud-coreans consideren que sanejarà els seus comptes i que el seu benefici operatiu per a tot 2021 podria incrementar-se en un bilió de wones (uns 885 milions de dòlars) després de l’abandó de la telefonia mòbil.

La decisió de tancar arriba després de LG apuntés en la seua última presentació de resultats el gener que el futur d’aquesta divisió, en números vermells des del segon trimestre de 2015 i amb pèrdues acumulades per valor d’uns 5 bilions de wones (uns 4.434 milions de dòlars), estava obert a "qualsevol possibilitat".

Les vendes del model amb el qual aspirava a guanyar terreny en la gamma mitjana, l’smartphone de doble pantalla Wing, o del més exclusiu Velvet no han estat suficients bones com per convèncer la directiva.

Tampoc no ho va ser l’expectació que va generar el Rainbow, el mòbil plegable que va captar l’atenció de molts en el CES de Las Vegas de gener i que segurament ja no veurà la llum.

I així, amb la gamma alta dominada per Apple, Samsung i alguns fabricants xinesos i l’empenta d’un creixent nombre de competidors també xinesos que ja controlen els segments baixos, LG ha pres la decisió de tancar una operació que va començar quan va fundar LG Information and Communications el 1995 per produir telèfons.

Aquesta unitat de negoci seria absorbida per LG Electronics cinc anys més tard i l’empresa arribaria a convertir-se en el tercer fabricant mundial de mòbils.

L’eventual predominància dels dispositius intel·ligents acabaria per danyar el seu negoci, fins el punt d’ocupar actualment la novena posició global, amb amb prou feines un 2 % de quota de mercat global després de vendre 24,3 milions de smartphones l’any passat (un 13 % menys que el 2019), segons la consultora Counterpoint Research.

tracking