SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Un acomiadament per agredir un company, improcedent

El Tribunal Suprem ‘culpa’ una empresa de la Seu d’Urgell perquè coneixia la mala relació || Ha de readmetre’l o indemnitzar-lo

Vista de la Seu d’Urgell, on va tenir lloc l’agressió.

Vista de la Seu d’Urgell, on va tenir lloc l’agressió.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha rebutjat l’acomiadament d’un treballador d’una empresa de la Seu d’Urgell que havia rescindit el contracte després que l’empleat n’agredís un altre. La sentència de l’alt tribunal rebutja el recurs que l’empresa havia presentat contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ja havia declarat l’acomiadament improcedent. Aquesta última resolució condemnava l’empresa a readmetre l’empleat o a indemnitzar-lo amb 14.300 euros per haver estat acomiadat de forma improcedent.

Segons la sentència del Suprem, els fets van tenir lloc l’agost del 2010 quan el treballador, en horari laboral, va mantenir una forta discussió amb un company. Un mes abans, ja s’havien discutit. El demandant va agredir l’altre treballador a la cara amb una taula i li va provocar diverses lesions. L’empresa li va comunicar un acomiadament disciplinari a través d’una carta, i també a l’altre empleat implicat a l’agressió. Tanmateix, el tribunal considera que en aquest cas no pot aplicar-se un acomiadament disciplinari per agressió a l’assenyalar que l’empresa coneixia la mala relació entre els dos empleats que es van barallar. Una situació que, recorda la sentència, “va motivar que l’empresa prengués la determinació que no treballessin junts a l’entendre que era el mitjà per evitar un conflicte entre els dos”. No obstant, el dia de la discussió es va obviar aquesta mesura preventiva.

El Tribunal Suprem estima que la direcció hauria d’haver pres una altra mesura disciplinària

En aquest sentit, el Tribunal Suprem assenyala que l’empresa hauria d’haver pres una altra mena de mesura disciplinària i no la màxima a l’entendre que tota la culpa no és del treballador, ja que coneixia la mala relació entre els dos implicats en la baralla i el dia dels fets va obviar les mesures de separar els dos empleats com estava fent des que el recurrent va comunicar la mala relació a la direcció.

L’Estatut dels Treballadors estableix l’acomiadament disciplinari per una falta molt greu, però segons el Suprem en aquest cas la infracció no comportaria aquesta mesura. La sentència és ferma.

tracking