SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Dos agents de la Urbana eviten una tragèdia després que una dona tragués el seu nadó al buit des d'un balcó de Lleida

Veïns van alertar la Urbana al veure la dona amb la nena, de mesos, i dos agents van aconseguir retenir-la || Abans havia llançat objectes i va ser evacuada al Santa Maria

Imatge presa ahir de l’immoble en el qual van ocórrer els fets, amb el bar a la planta baixa.

Imatge presa ahir de l’immoble en el qual van ocórrer els fets, amb el bar a la planta baixa.R.RÍOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos agents de la Guàrdia Urbana van evitar ahir una tragèdia a l’aconseguir retenir una dona que havia tret al buit el seu nadó d’uns 11 mesos des del balcó d’un tercer pis al carrer Cavallers de Lleida ciutat. Els fets van ocórrer poc abans de les cinc de la tarda a l’immoble situat al número 10 d’aquest cèntric carrer de la capital de Ponent. Segons van explicar testimonis directes que es trobaven a la terrassa del bar que hi ha als baixos de l’edifici, una dona, d’origen africà, va començar a llançar objectes des del balcó. “Primer va caure un mòbil, després un encenedor i finalment roba. No vam fer res fins que algú ens va avisar que estava traient la nena per fora del balcó. Llavors vam trucar a la Guàrdia Urbana perquè ens va fer por que pogués fer alguna cosa amb el nadó”, va assegurar una veïna en declaracions a aquest diari.

Fins al lloc es van desplaçar dos patrulles de la Policia Local. Dos dels agents es van quedar al carrer per intentar convèncer la dona mentre que uns altres dos van pujar fins al pis. Al replà es van trobar la parella de la dona i una amiga, als quals hauria agredit la dona. Els agents van entrar a l’habitatge i van acudir ràpidament fins al balcó, on van haver de retenir i reduir la dona, ja que van témer tant per la vida d’aquesta com per la petita, que tindria uns 11 mesos.

Dos urbans es van esperar al carrer i uns altres dos van pujar per reduir-la al témer per la vida de la dona i la nena

Al pis també es trobava l’altra filla de la parella, que tindria tan sols 12 dies de vida. Els urbans van donar avís al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va traslladar al lloc una ambulància. Els sanitaris van fer una primera avaluació de la dona i es va decidir el seu trasllat forçós a la unitat de Psiquiatria del Santa Maria. Pel que sembla, podria haver patit un brot psicòtic a conseqüència d’algun problema de salut mental. Mentrestant, les petites van quedar-se a càrrec del pare, a l’espera que s’analitzi la seua situació concreta.

Aquesta no seria la primera vegada que la dona hauria presentat algun problema. De fet, segons van explicar els mateixos testimonis del succés d’ahir, un dia abans, dissabte, es van personar els Mossos d’Esquadra després que la dona es presentés al bar amb la roba esquinçada i demanant ajuda.

“No ens va dir el motiu, però al veure el que ha passat avui (per ahir), podria ser que hagués patit un altre brot”, van apuntar. La policia autonòmica va mediar i la dona va estar-se a casa, fins que ahir va ser finalment ingressada.

tracking